• Turkhane Logo

Elon Musk neden Çine'gidiyor?

Tesla CEO'su Elon Musk'ın, nisan ayı başında Çin'i ziyaret etmeyi planladığı öğrenildi.

11:26 01 Nisan 2023 Cumartesi
Elon Musk neden Çine'gidiyor?
Tesla CEO'su Elon Musk'ın, nisan ayı başında Çin'i ziyaret etmeyi planladığı öğrenildi.

Ziayret ile ilgili bilgisi olan kişilerin Reuterse verdiği demeçte, Çin Başbakanı Li Qiang ile bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor. Ziyaretin zamanlaması Li Qiangın müsaitliğine göre ayarlanacak.

Çin, Amerika Birleşik Devletlerinden sonra Teslanın en büyük ikinci pazarı konumunda. Teslanın Şanghay fabrikası da elektrikli otomobil üreticisinin en büyük üretim merkezi durumunda.

Muskın ziyareti, covid salgını ve Şi Jinpingin Çin cumhurbaşkanı olarak üçüncü dönemine geçmesinden bu yana bir ilk olacak. Li, Mart ayında başbakan olmadan önce parti sekreteri olarak Tesla fabrikasının inşasını denetlemiş ve açılışında yer almıştı.

Musk, Çini en son 2020nin başlarında ziyaret etmişti. Li ve Musk da Şanghay fabrikasının 2019 açılışında tanıştılar.

Muskın Li ile ne görüşmeyi veya Çinde ne yapmayı planladığını bilinmiyor ancak Teslanın Şangay tesisindeki üretim kapasitesini iki kattan fazla artırma planında gecikme yaşadığı biliniyor.

Li, geçen hafta da Appledan Tim Cook ve Pfizerden Albert Bourlanın katıldığı bir iş etkinliğinde konuşma yapmıştı.

Tesla araçların donanımları Çinde sorun oldu
Araçlarda yer alan çok sayıda kamera nedeniyle Teslalar Çin askeri komplekslerine ve siyasi toplantı alanlarına giremiyor. Bu konuda yasak getirildi. ABD de benzer şekilde aracın elde ettiği verilerin ve kayıtların Çin devleti tarafından vatandaşlarına karşı kullanılmasından endişeli.

Ayrıca Çinde tam sürücüsüz sürüş teknolojisini sunmak için Pekin hala onay vermiş değil.

Son güncelleme: 11:26 01.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı