• Turkhane Logo

Elektrik faturalarını ödeyemeyenler dikkat! Kesintiler başlıyor

Pandemi döneminde vatandaş yüksek faturalardan şikâyet ederken, elektrik dağıtım şirketleri kesinti yapmadıkları zaman elektrik faturalarının ödemediğini gerekçe göstererek bu ay elektrik kesintilerine başlamaya hazırlanıyor.

09:59 04 Eylül 2020 Cuma
Elektrik faturalarını ödeyemeyenler dikkat! Kesintiler başlıyor
Pandemi döneminde vatandaş yüksek faturalardan şikâyet ederken, elektrik dağıtım şirketleri kesinti yapmadıkları zaman elektrik faturalarının ödemediğini gerekçe göstererek bu ay elektrik kesintilerine başlamaya hazırlanıyor.



Pandemi döneminde vatandaş yüksek faturalardan şikâyet etti. Elektrik faturası bu dönemde en az yüzde 15 yükseldi. Mart ayından itibaren koronavirüsün etkisiyle durdurulan elektrik kesintilerine de bu ay yeniden başlanıyor.

EN ÇOK ŞİKAYET FATURA ARTIŞINDA


Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre İstanbul Avrupa yakasında 4.4 milyonu aşkın aboneye hizmet veren CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, bu dönemde en çok fatura artışı şikâyetleri aldıklarını vurgulayarak, “Pandemi nedeniyle borcunu ödemeyenlerin elektriklerini kesmedik. Bu dönemde faturasını ödemeyenler arttı. Bu borcu şirket olarak göğüslemeye çalıştık. Ama eylül, ekim aylarından itibaren normale geçeriz. Elektriği kesilmediği sürece faturalar ödenmiyor. 5 ay boyunca borçtan dolayı elektrikleri kesmedik. Ama artık normale dönülecek, bu aydan itibaren kesintiler başlayacak” dedi.

PANDEMİDE TAŞINMA HAREKETLİLİĞİ AZALDI

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi 2020 Raporu’nun yılın ilk yarısına ilişkin sonuçlarını açıklayan Bakal, ocak-haziran döneminde taşınma hareketliliğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40.7 azalışla 208 bin 667’ye düştüğünü ifade etti. İkinci el gayrimenkule geçişlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46.7 azalarak 151 bin 82’ye indiğini anlatan Bakal, yeni gayrimenkule taşınma hareketliliğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.4 düşüş görüldüğünü söyledi.

ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 20 ARTTI

Nisan ve mayıs ayında meskenlerdeki elektrik tüketimi yüzde 20 seviyesinde artarken, ticarethanelerin elektrik tüketimi yüzde 25 ve sanayi elektrik tüketimi de yüzde 15 azaldı. Bu dönemde, tüketicilerin yazlık olarak kullandığı ve yılın belli dönemlerinde boş olan konutlarına geçişinin etkisiyle Çatalca ve Silivri gibi ilçelerde elektrik tüketimi arttı. Nisanda sadece Silivri’de meskenlerdeki elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.3 artış gösterdi.

NORMALLEŞME İLE FATURALARDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Haziranda normalleşmenin başlamasıyla meskenlerdeki elektrik faturalarında düşüş görülmeye başlandığını ifade eden Bakal, “Seyahat yasağının kalkmasıyla faturalarda düşüş yaşandı. Tüm tarife gruplarında temmuz ve ağustos aylarında elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemindeki seviyesini yakalayarak normalleşmeye başladı” dedi.

Son güncelleme: 09:59 04.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı