• Turkhane Logo

Ekonomistler Merkez’in faiz indirimini yorumladı: Enflasyon böyle düşmez!

Merkez Bankası’nın 0,50 puanlık faiz indirim kararını yorumlayan ekonomistlerin ortak görüşü, ’emir’le atılan adımların bir süre sonra ekonomik krizi derinleştireceği yönünde.

20:48 19 Şubat 2020 Çarşamba
Ekonomistler Merkez’in faiz indirimini yorumladı: Enflasyon böyle düşmez!
Merkez Bankası’nın 0,50 puanlık faiz indirim kararını yorumlayan ekonomistlerin ortak görüşü, ’emir’le atılan adımların bir süre sonra ekonomik krizi derinleştireceği yönünde.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz indirimi kararının ardından ekonomistler değerlendirmelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.


FAİZİ DÜŞÜRMEKLE ENFLASYON DÜŞMEZ

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Merkez Bankasının faizi düşürerek enflasyonu düşürme yaklaşımı aynen devam ediyor. Oysa ‘faizi düşürmekle enflasyon düşmez.’ Bunu defalarca yaşayarak görmüş olsak da ‘ya bu sefer tutarsa’ diyerek tekrar tekrar denemeye devam ediyoruz” görüşünü savundu.

1994’TEN BERİ TEKRAR TUŞUNDA TAKILI KALDIK

Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aynı filmi tekrar tekrar seyretmek… 1) Başla 2) Faizi emirle indir 3) Piyasaları coştur 4) Cari açığı patlat 5) Enflasyonu durdurmak, sermaye çekmek, için emirle inen faizi yine fırlat 6) Başa Dön. 1994’ten beri TEKRAR tuşunda takılı kaldık. Kimse de demiyor bu yol yol değil” ifadelerini kullandı.

ENDİŞELERİ VARSA FAİZLERİ İNDİRMEMESİ GEREKMEZ Mİ?

İktisatçı Yalçın Karatepe, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun ‘Kredi büyümesi ve kompozisyonundaki gelişmelerin dış denge ve enflasyona etkileri yakından takip edilmektedir’ açıklamasını alıntılayarak “Böyle endişesi varsa faizleri indirmemesi gerekmez mi?” paylaşımını yaptı.

BUGÜN NE KADAR DOLAR SATILIR ACABA?

Ümit Akçay, faiz indirimi kararını alıntılayıp “Bugün ne kadar dolar satılır acaba?” diye sordu.

YAPMASA DAHA İYİ OLURDU KRİTİK EŞİKTEYİZ ARTIK

Emre Alkin, “Merkez Bankası en az 25 en fazla 50 baz puan indirim yapar demiştim. Yapmasa daha iyi olurdu. Kritik eşikteyiz artık. Enflasyonu çok yakından takip edeceğiz” düşüncelerini dile getirdi.

FENA HALDE STRES BİRİKTİRİYORLAR

Ekonomist Mustafa Sönmez, “Faizi 50 baz puan indirmiş Merkez. Kof bir kabadayılık! Fena halde stres biriktiriyorlar. 2018 patlamasının enkazı ortada dururken eldeki son barutla işleri düzeltiyormuş görüntüsü verip akıllarınca kuyruğu dik gösterme sevdasındalar. Kime bu caka? Bakın, cuma Fitch ne diyecek” görüşünü seslendirdi.

Son güncelleme: 20:48 19.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı