• Turkhane Logo

Dünya devi iflasın eşiğinde

Bebek ürünleri pazarında dünya devi olan Mothercare firması iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

14:27 04 Kasım 2019 Pazartesi
Dünya devi iflasın eşiğinde
Bebek ürünleri pazarında dünya devi olan Mothercare firması iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İngiltere, Avrupa Birliğinden çıkma (Brexit) kararını 31 Ocak 2020 tarihine ertelese de Brexitin yol açtığı belirsizlikler dev firmaları bile iflasın eşiğine getirdi.
Bebek arabaları başta olmak üzere bebek ürünleri sektöründe dünya devi olarak gösterilen Mothercare zor durumda.

İFLAS İÇİN MAHKEMEYE MÜRACAAT EDECEK
Firmanın İngilteredeki 79 mağazasının zarar ettiği, şirketin iflas için mahkemeye müracaat etmeye hazırlandığı belirtildi.
Şirketin mağazalarının kapatılması halinde 2 bin 500 kişinin işten çıkarılması bekleniyor. Mothercarein İngiltere dışındaki mağazaları mart ayında 36,3 milyon İngiliz Sterlini zarar etmişti.

Şirketin İngilteredeki mağazalarını satmak için uzun süredir görüşmelerde bulunduğu, ancak henüz bir alıcı bulamadığı belirtiliyor.
BREXIT DARBESİ: TOYS R US, MAPLIN, CARPETRIGHT BATTI!
İngilterede son dönemde artan ekonomik riskler ve tüketici talebindeki değişiklikler sebebiyle ülkenin en büyük perakende zincirleri; çalışanlarını işten çıkarma, mağazalarını kapatma ya da iflas açıklama yoluna gidiyor. 
Avrupa Birliğinden çıkış (Brexit) kararı da belirsizlikleri artırınca tüketici harcamaları azaldı, tasarruf eğilimi arttı.
İngilterede oyuncak şirketi Toys R Us, elektronik perakende zinciri Maplin, halı şirketi Carpetright, İngiliz şef Jamie Oliverin 25 restoranlık zinciri son dönemde iflas eden şirketler arasında yer alıyor.

Son güncelleme: 14:27 04.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı