• Turkhane Logo

Dolar yeniden yükselmeye başladı: 6.15’in üzerinde

Hafta başında 6 lira seviyelerine doğru gevşeyen dolar/TL’de aşağı yönlü hareket sınırlı kaldı. Kur yeniden 6.15 seviyesinin üzerine çıktı.

10:28 23 Mayıs 2019 Perşembe
Dolar yeniden yükselmeye başladı: 6.15’in üzerinde
Hafta başında 6 lira seviyelerine doğru gevşeyen dolar/TL’de aşağı yönlü hareket sınırlı kaldı. Kur yeniden 6.15 seviyesinin üzerine çıktı.



ABD ile yaşanan S-400 gerginliği nedeniyle dün 6.10 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL, bugüne de 6.15 üzeri seviyelerden başladı. Dolar/TL sabah en düşük 6.0899, en yüksek 6.1519 seviyesini gördü.

Dün 6.74-6.83 bandında dalgalanan euro/TL de bu sabah itibarıyla 6.8566’ya, sepet kur ise 6.49’a yükseldi.


Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 506 puana kadar çıktı.

“BORSADA DÜNYANIN EN KÖTÜ PERFORMANSINI GÖSTERİYORUZ, ABD İLE İLİŞKİLERİN DAHA KÖTÜ OLACAĞINI DÜŞÜNEN YATIRIMCI SATIŞA GEÇTİ”

BIST 100 Endeksi dün 84 binin altına inerek ayı piyasasına girdi. Endeks günü yüzde 1.92 düşüşle 83 bin 675 puandan kapandı.

Garanti Yatırım Koordinatörü Tufan Cömert, “Borsada dünyanın en kötü performansını göstermemizin sebebi ABD ile ilişkilerin daha kötü olacağını düşünen yatırımcının satışa geçmesi.

Yurt içi siyasete yönelik endişeler var, ekonomi tarafında hala çözüm bekleyen ciddi sorunlarımız var. Büyüme, istihdam kötü gidiyor, bütçe açığı ciddi boyutta, yani yapısal reformlar olmadıkça her şey eskisi gibi olur demek doğru değil” değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul seçiminin iptali ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli karar 250 sayfadan oluşuyor.

Öte yandan ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nın (FOMC) 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerindeki toplantısının yayınlanan tutanakları, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin faiz konusunda herhangi bir adım atmamakla rahat oldukları, faiz politikasına sabırlı yaklaşımın uygun olduğuna inandıklarını ortaya koydu.

Bugün TCMB kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, TÜİK ise hizmet sektörü güven endeksi verilerini açıklayacak.

ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, öncü PMI, yeni konut satışları, Kansas Fed imalat endeksi verileri izlenecek.

Avrupa’da öncü PMI verileri takip edilecek.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly “Techno”ya katılacak.

Son güncelleme: 10:28 23.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı