• Turkhane Logo

Dolar kuru yükselişte! Gözler TCMB'nin faiz kararında

Dolar kuru, yeni haftaya sınırlı yükselişle başlarken gözler bu haftanın en önemli gündem maddesi olan Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi.

12:09 22 Ekim 2018 Pazartesi
Dolar kuru yükselişte! Gözler TCMB'nin faiz kararında
Dolar kuru, yeni haftaya sınırlı yükselişle başlarken gözler bu haftanın en önemli gündem maddesi olan Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi.

Dolar kuru, TL karşısında rahip Brunsonun serbest bırakılması sonrası geçtiğimiz hafta 5,51 lira seviyesine kadar gerilemiş ve 5,50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının da etkisiyle yeniden yönünü yukarı çevirmişti. Dolar kuru, yeni haftaya sınırlı yükselişle başladı.

Geçten haftanın son işlem gününde 5,59 ile 5,70 aralığında hareket eden dolar kuru, haftayı 5,6391 liradan tamamlamıştı.

Dolar kuru, TL yeni haftaya sınırlı yükselişle başlamasının ardından saat 10:20 itibarı ile 5,6350 lira seviyesinden işlem görüyor.


Piyasalarda geçtiğimiz haftanın pozitif ayrışmada ana etkenin ABD-Türkiye ilişkilerinin kuvvetleneceği ve yaptırımların kaldırılabileceği beklentileriyle oluştuğu belirtilirken Halkbank süreci, uluslararası piyasalarda borçlanabilme kabiliyeti gibi sebepler nedeniyle ABD Türkiye ilişkileri yakından takip ediliyor. ABDli rahip Brunsonın ülkesine dönmesi sonrasında bu endişeler kısmen ya da tamamen ortadan kalktığı uzmanlar tarafından bu gelişmelerin piyasalar tarafından iyimser olarak yorumlanırken Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının akıbetine ilişkin süreç de iki ülke ilişkilerinde pozitif beklentileri artırdığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın dün akşam ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşürken, görüşmede terörle mücadele, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ve Suriyedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Uzmanlar, dolar kurunun 5,50 lira seviyesinin altını test edememesi sonrası yeniden yükselişe geçtiğini belirtirken, kur fiyatında 6 lira seviyelerinin alım fırsatı olarak görmeyen lokallerin 5.50ye doğru yeniden alıma geçtiğini kaydettiler. Uzmanlar alımların devam edip etmeyeceğinin önemli olacağı belirtilirken bu hafta gündemin en önemli maddesi ise TCMBnin 25 Ekim faiz kararı olacağını ifade ettiler. Piyasalar Merkez Bankasından faiz artışı beklemezken enflasyonla mücadele adına sınırlı da olsa yapılabilecek bir faiz artışı ya da benzer nitelikte bir adım kurda aşağı yönlü oldukça sert hareketleri beraberinde getirebileceği görüşünü savunan uzmanlar, Merkez Bankasının bu açıdan açıdan kararın piyasalarda yakından izleneceği belirtildi.
 

Son güncelleme: 12:09 22.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı