• Turkhane Logo

Dolar 9 liraya yükseldi: Döviz bürosu açmanın bedeli 6 milyon lira oldu

Dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 9 lira oldu. Hazine’nin açığı ise 9 ayda 75 milyar liraya ulaştı.

11:51 12 Ekim 2021 Salı
Dolar 9 liraya yükseldi: Döviz bürosu açmanın bedeli 6 milyon lira oldu
Dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 9 lira oldu. Hazine’nin açığı ise 9 ayda 75 milyar liraya ulaştı.



Ekonomik krize çare arayan AKP Hükumeti ise faturayı döviz bürolarına kesti. Döviz bürosu açmak isteyenler Hazine’ye 2 milyon lira ile 6 milyon lira arasında değişen ücret ödeyecekler.

 Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Türk parası kıymetini korumak için iki ayrı yönetmelik yayınlandı. 32 sayılı karara ilişkin tebliğ kapsamındaki finans kuruluşları, faaliyet ve şube faaliyet izni için, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ücret ödeyecek. Faaliyet bölgesine göre 6 milyon TL ile 2 milyon TL arasında değişen ücret ödeyecekler.


DAHA ÖNCE BAŞVURANLAR DA ÖDEYECEK

1567 Sayılı Türk parasının kıymetini koruma hakkında kanun Kapsamında alınacak ücretlere ilişkin yönetmeliğe göre, yönetmeliğin yürürlük tarihi olan bugün itibarıyla Hazine Bakanlığı’na yapılmış ancak değerlendirmesi tamamlanmamış bulunan başvurular için bu ücretler uygulanacak.

FAALİYET BÖLGESİNE GÖRE FİYATLAR DEŞİYOR

Yönetmelik ekinde yer alan listeye göre, A grubu, B grubu ve şube izni başvurularında, 1 numaralı faaliyet bölgesi için sırasıyla; 6 milyon TL, 5,5 milyon TL ve 5 milyon TL, 2 numaralı faaliyet bölgesi için sırasıyla; 5 milyon TL, 4,5 milyon TL ve 4 milyon TL, 3 numaralı faaliyet bölgesi için sırasıyla; 4 milyon TL, 3,5 milyon TL ve 3 milyon TL, 4 numaralı faaliyet bölgesi için de sırasıyla; 3 milyon TL, 2,5 milyon TL ve 2 milyon TL ücret ödenecek.

İSTANBUL’UN İLÇELERİ 6 MİLYON LİRA, YOZGAT’TA 2 MİLYON  LİRA

Tebliğe göre hazırlanan tablolarda İstanbul’un 24 ilçesinde döviz bürosu açmanın bedeli 6 milyon liraya çıkarıldı. Beşiktaş, Fatih, Zeytinburnu’nun içinde bulunduğu yoğun ilçelerde döviz bürosu açanlar en yüksek seviyeden para ödeyecek. Aralarında Adıyaman, Çankırı, Yozgat, Zonguldak gibi illerin bulunduğu 51 şehirde ise 2 milyon lira ödeyen döviz bürosu kuracak.

AKP Hükumeti daha önce de kuyumcular için yarım kilo altını kamu bankalarına yatırma şartı getirmek istemişti. Tepkiler üzerine bu karar ertelenmişti.

Son güncelleme: 11:51 12.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı