• Turkhane Logo

​Devlet, memurun boğazından kısarak tasarruf edecek: Artık kupon yok!

Devlet 'itibardan tasarruf etmezken çareyi memurun boğazından tasarruf etmekte buldu.

15:45 12 Şubat 2018 Pazartesi
​Devlet, memurun boğazından kısarak tasarruf edecek: Artık kupon yok!
Devlet 'itibardan tasarruf etmezken çareyi memurun boğazından tasarruf etmekte buldu.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle, bundan sonra memur sadece kendi kurumu içindeki yemekhanede yemek yiyecek ve onun dışında kalan gıda harcamalarıyla ilgili herhangi bir yiyecek yardımı yapılmayacak.
 
Böylece memurun, dışarıda kart ve kupon kullanarak yemek yemesi engellenmiş olacak. Bu da yemekhaneye dönüş anlamına geliyor.
 
Değişiklik talebi ise Maliye Bakanlığından geldi. Yiyecek yardımının koşullarının yeniden belirlenmesini isteyen Maliye, daha önce yemek yardımı için nakden ödeme yapılamayacağı şartını getirmişti.

 
Buna, dışarıda yemek için kullanılan kupon, kart ve fişler dahil değildi. Ancak yeni düzenleme ile, bunların dışarıda yemek yemek için kullanılması da yasaklanmış oldu.
 
Devlet böylece memurun yediğinden-içtiğinden kısarak tasarruf etme yoluna gitti. Yiyecek yardımı karşılığı olarak ayrılan ödenek, bundan böyle yemek servisi, yardım sandığı, dernek ve bu amaca matuf kuruluşlar tarafından yapılacak.
 
Bir kurumda yiyecek yardımının sadece yemek şeklinde verilebilmesi için o korumda en az 50 kişinin çalışıyor olması ve yetkili amirin onayı ile yemek servisi kurulması gerekiyor. Memurlar böylece yemekhanede yemeklerini yemeye zorlanacak. Dışarıda yemek içinse var olan kupon, fiş, kart uygulaması da sona erdirilecek.
 
Daha önce bu tür kartlar marketlerde alışveriş için kullanılabiliyordu. Çalışanlar, yemekten tasarruf ederek, kartları mutfak alışverişi için değerlendirebiliyordu. Bundan böyle, yemek kartı ile alışveriş de yapılamayacak.

Son güncelleme: 15:45 12.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı