• Turkhane Logo

Bütçe görüşmelerinde Afrin zeytini tartışması: ‘Türkiye’ye geliyor, itiraf ediyoruz’

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan Dışişleri Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerine Afrin zeytinleri tartışması damgasını vurdu.

21:26 18 Kasım 2019 Pazartesi
Bütçe görüşmelerinde Afrin zeytini tartışması: ‘Türkiye’ye geliyor, itiraf ediyoruz’
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan Dışişleri Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerine Afrin zeytinleri tartışması damgasını vurdu.





Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, konuşması sırasında, Afrin’de ÖSO’nun çaldığı zeytinlerden üretilen zeytinyağlarını Türkiye üzerinden ihraç ederek Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamanın mümkün olmadığını söyledi.


AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise CHP’li Çeviközün, Afrin’de ÖSO’nun çaldığı zeytinlerden üretilen zeytinyağlarının Türkiye üzerinden ihraç edilmesine yönelik sözlerini kınadığını ifade etti. 

Aydemir “Afrin’den veya Suriye’den zeytin ve zeytinyağı Türkiye’ye gelmekte midir? Evet, gelmektedir. Orada yaşayan insanlar, Afrin’deki insanlar zeytin üretmektedirler, zeytinyağı üretmektedirler. Eğer biz bunları Türkiye olarak almazsan bunları kim alacak değerli arkadaşlar? Kim alır bunları, kim satar?” dediği sırada tartışmaya HDP de katıldı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, AKP’li Aydemir’e “İtiraf ediyorsunuz” dedi.

 Komisyon tutanaklarına göre tartışma şöyle devam etti:

“Uğur Aydemir- Evet, Türkiye’ye geliyor, itiraf ediyoruz. PKK’nın eline mi bırakacağız bunları, PKK’nın eline mi bırakacağız?

Serpil Kemalbay- Kim ekti o zeytinleri? Suriyeliler, Afrinliler ekmedi mi?

Uğur Aydemir- Müdahale etmeyin lütfen. Eğer birileri ‘Türkiye’ye Özgür Suriye Ordusu tarafından çalınarak zeytin ve zeytinyağı geliyor, Türkiye de bunları kabul ediyor’ derse ben bu cümleyi de kınıyorum. Kim bu lafı ettiyse kınıyorum.

Serpil Kemalbay-  Zeytin sahiplerine bir şey verilmiyor.

Uğur Aydemir-  Türkiye hırsızların malını almaz, Türkiye oraya gidip kendi imkânlarıyla oradaki vatandaşlar mağdur olmasın diye oradaki vatandaşların ürettiği ürünler değerinde satılsın diye Türkiye onlara yardımcı olmaktadır. Değerli arkadaşlar, bunu böyle bilelim.

Tülay Hatımoğulları Oruç (HDP)-  Askerî gücünüzle alıyorsunuz.”

Son güncelleme: 21:26 18.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı