• Turkhane Logo

#BurasıGazzeDeğilGebze: Annelere coplu polis şiddeti

Cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Kocaeli Gebze Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak istedi, polis annelere hakaret ederek coplarla itti. Kamuoyu ayağa kalktı...

13:55 20 Nisan 2019 Cumartesi
#BurasıGazzeDeğilGebze: Annelere coplu polis şiddeti
Cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Kocaeli Gebze Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak istedi, polis annelere hakaret ederek coplarla itti. Kamuoyu ayağa kalktı...


Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek için seslerini duyurmaya çalışan annelere yönelik polis müdahalesi büyük tekki çekti.

Tepkilerin ardından Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada “müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma süreci başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.


HDP’li Sırrı Sakık, “Bu görüntüler Filistin’den gelseydi bugün tüm ülkenin camilerinde tekbir sesleri yükselir, hamasi nutuklar atılırdı. Kardeşlik ağızlardan düşmezdi. Ama burası Gebze ve anneler açlık grevindeki evlatları için ordalar. O yüzden vicdanlar ölü.” açıklaması yaptı.

  Gebze Cezaevi önünde açlık grevinde olan çocukları için nöbet tutan ailelere polis jopla müdahale etti

Müdahalede bir polis amiri annelere jopla saldırdı ve hakaret etti. pic.twitter.com/fsIeqU4R2n — Kronos (@KronosHaber) 19 Nisan 2019

TANRIKULU: İKTİDARIN ZALİM YÜZÜ

Polisin yasa dışı müdahalesine tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığı’na ve Kocaeli Valiliği’ne ‘Bu memurla ilgili bir işlem yapacak mısınız?’ sorusunu yöneltti. Sezgin Tanrıkulu’nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Gebze Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocukları için hapishane önüne gitmeye çalışan annelere elle ve copla yapılan polis tacizi iktidarın nasıl zalim hale geldiğinin yüzüdür. Konunun takipçisi olacağım. Bu memurla ilgili bir işlem yapacak mısınız?”

‘BU ZULÜMDÜR, HESABI AĞIRDIR’

CHP Miletvekili Gürsel Tekin de müdahaleye sosyal medya üzerinden tepki göstererek, “Unuttunuz mu? ‘Kimse kendi suçundan başka bir şey ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz.’ Gebze’deki cezaevindeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz. Bu zulümdür, hesabı ağırdır. Suçun şahsiliği ilkesi vazgeçilmez bir ilkedir. Hiçbir vatandaş böyle itilip, kakılamaz, yol ortasında şiddete uğrayamaz. Bu milletin hiçbir ferdi kimsenin şamar oğlanı değil. Devletin memuru vatandaşa saygı ve hukuk çerçevesinde davranmak zorundadır. Bunu sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.




HDP: ZORBALIĞIN RESMİ, KABUL EDİLEMEZ

HDP’den olaya ilişkin yapılan açıklamada ise, “Gebze’de çocukları açlık grevinde olan annelere yönelik bu insanlık dışı muamele hukuk tanımazlığın ve zorbalığın resmidir. Açlık grevcilerinin talepleri zor ve şiddetle bastırılamaz, bu hukuk tanımazlık kabul edilemez.” denildi.

TANAL: PARTİ POLİSİ DEĞİL, HALKIN POLİSİNİ İSTİYORUZ

CHP Mahmut Tanal’da polis şiddetine ilişkin, “Hukukun olmadığı yerde özgürlük yoktur. Devlet bireylerin ihtiyaçlarına ve çıkarlarına hizmet için vardır. Vatandaşa bu şekilde davranmak değil. Parti polisi değil halkın polisini istiyoruz. Halkın polisi annelerimize böyle davranmaz. Derhal soruşturma başlatılmalı” paylaşımında bulundu.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Mahkum yakını kadınlara uygulanan şiddet ve tacize sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterdi. “#AnnelerDirenişte” tagı ve “Gebze Cezaevi” konusu twitterda gündemin en üst sırasına çıktı. Müdahaleye ilişkin sosyal medyada gösterilen tepkilerden ilgi çekenlerinden biri de #BurasıGazzeDeğilGebze etiketi altında toplanan görüşlerdi.

Son güncelleme: 13:55 20.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı