• Turkhane Logo

Bu dosyayı kim soruşturacak? TMSF Başkanı Gülal ile Nurettin Canikli’nin “yolsuzluk örtbası!”

TMSF tarafından el konulan Boydak Holding’te yaşanan yolsuzluk iddiaları, Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Abdullah Güzeldülger’in açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi.

09:28 01 Ocak 2020 Çarşamba
Bu dosyayı kim soruşturacak? TMSF Başkanı Gülal ile Nurettin Canikli’nin “yolsuzluk örtbası!”
TMSF tarafından el konulan Boydak Holding’te yaşanan yolsuzluk iddiaları, Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Abdullah Güzeldülger’in açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi.



Holding’in 20 milyon Euro’ya yakın zarara uğratıldığı iddia edilen olayın TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ile dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından örtbas edildiği öğrenildi.

15 Temmuz’un ardından AKP tarafından hizmet hareketine yakın olduğu iddiasıyla el koyduğu Boydak Holding’e Türkiye Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bir dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Abdullah Güzeldülger’in Kayseri’de yayın yapan Olay gazetesine yaptığı açıklamalar, gasp edilen Boydak Holding’te dönem yolsuzluğu deşifre etti.



Boydak Holding eski CEO’su Ertunç Laçinel

OLAYI DEŞİFRE EDİNCE GÖREVDEN ALINDI

TMSF tarafından Boydak Holding’e CEO olarak atanan Ertunç Laçinel’in, gasp edilen şirketteki hırsızlığının deşifre olmasının ardından olayın TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ve dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından örtbas edildiği öğrenildi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde olayı rapor ettiklerini belirten Abdullah Güzeldülger, yolsuzluğu deşifre ettikten sonra Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden Başkan Vekilliğine ardından da görevden alındığını vurguladı.

“YOLSUZLUĞU YAPAN KİŞİNİN ARKASINDA CANİKLİ VAR”

Güzeldülger, Boydak Holding’te görev yaptığı dönemde 15 Temmuz sonrasında cemaate yakın şirketlere el koyma sürecini yürüten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından Ertunç Laçinel’in CEO olarak atandığını anlattı. Laçinel’in şirketteki görevi süresince davranışlarından rahatsız oldukları için yanlış uygulamalarına izin vermediklerini belirten Güzeldülger, Laçinel’in Canikli’ye şikâyeti üzerine görevden alındığını ifade etti. Laçinel’in uygulamalarına izin vermeyen diğer yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Güney, Serkan Ertürk ve Ramazan Erikli’nin görevlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

HOLDİNG 20 MİLYON EURO ZARARA UĞRATILDI

Ertunç Laçinel’in şikâyetinin ardından Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine şimdiki TMSF Başkanı Muhiddin Gülal getirildi. Boydak Holding’in 20 milyon Euro zarara uğratılan yolsuzluk iddialarını şu açıklamalarıyla gündeme getiren Abdullah Güzeldülger, “Bu dönemde CEO’nun holdingin lojistik merkezini mülkümüz olan Almanya’daki binadan, Slovakya’ya taşıyacağı bilgisi arkadaşlar tarafından bana verildi, Ben de Slovak şirketi ticaret odası kayıtlarından inceledim ve CEO Ertunç Laçinel’in de Slovakya’da bir şirketi olduğunu, o şirketin kanuni temsilcisine bir şirket kurdurulduğunu, bu şirketin kiraladığı bir depoyu Boydakla 10 yıllık geri dönülemez bir sözleşme imzalatarak yeni lojistik depo yapmak istediğini öğrendim.” dedi.

İSTEDİKLERİ YOLSUZLUĞU YAPAMAYINCA YÖNETİM KURULUNU DEĞİŞTİRDİLER

“O dönem YKB olan arkadaşımıza yıllık 1,5 milyon Euro artı masraflar şeklinde imzalatılmaya çalışılan bu sözleşmenin bir dolandırıcılık eylemi içerdiğini belgeleri göstererek anlattım” diyen Güzeldülger, “YK Başkanı Kayseri’deki yönetim toplantısında, CEO’nun bu konuya ilişkin heyecanlı sunumunu dinledikten sonra, diğer yönetim kurulu üyelerine bu sözleşmeyi imza etmemelerini, kendisinin kafasının konuya yatmadığını ifade ederek İstanbul’a döner.” İfadesini kullandı.

YOLSUZLUĞUN ALTINDA TMSF BAŞKANI GÜLAL’IN İMZASI VAR

Skandal yolsuzluğun detaylarını anlatan Güzeldülger, “Ancak biz holdingi yönetmeye başladığımızda şirketin imza sirkülerinde önemli işlerde mutlaka birinci imzanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın imzası olması gerekir’ şeklindeyken, Bakan bey bu imza sirkülerine müdahale etmiş,’ YKB ve YKB vekili ile diğer üyeler’ Şeklindeki sirküleri ‘YKB veya YKB Vekili’ şeklinde değiştirerek YKB imzası olmadan şirketi önemli işlere imza atabilir konuma getirmiştir. Bu nedenle yönetim kurulu başkanının imzalamayın talimatına rağmen diğer yönetim kurulu üyeleri ve o dönem YKB vekili olan şimdiki TMSF başkanı Muhiddin Gülal’ın ve diğer YK üyelerinin imzasıyla bu karar hayata geçmiştir.” dedi.

TMSF BAŞKANI İMZASI BULUNAN YOLSUZLUĞU ARAŞTIRACAK MI?

“Daha sonra konu medyaya intikal edince CEO apar topar işten el çektirilmiştir” diyen Abdullah Güzeldülger, “Kaderin cilvesine bakın ki o dönem YKB vekili olan şahıs daha sonra TMSF başkanı olmuş ve kendi imzası bulunan yolsuzluğu denetlemek ve soruşturmakla baş başa kalmıştır. Ben bu konuda basında değişik vesilelerle yazılar yazmama karşın, TMSF ve BOYDAK Yönetimi bu konuda sessiz kalmayı tercih etmiştir.” ifadesini kullandı.

“TMSF SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI”

Boydak Holding’teki yolsuzluğun 20 milyon Euro ile sınırlı olmadığını ifade eden Güzeldülger, “Normalde CEO yönetim kurulunun imzasını gerektiren, ancak imzasını almadan yaptığı çok sayıda işlem vardır. Bunlar usulsüzdür. TMSF’nin bunları raporlaştırıp savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekir. Ancak bunu yapmadığını uzun süren sessizliklerinden anlıyoruz” dedi.

Son güncelleme: 09:28 01.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı