• Turkhane Logo

Bu da bakliyat kuyruğu: Onlar Saray’da biz sırada

Yağ, et ve ekmek kuyruklarından sonra Şanlıurfa’da TMO’nun ucuza satışa çıkardığı kuru fasulye, pirinç ve mercimekten almak isteyenler saatlerce bekledi.

13:35 24 Mart 2022 Perşembe
Bu da bakliyat kuyruğu: Onlar Saray’da biz sırada
Yağ, et ve ekmek kuyruklarından sonra Şanlıurfa’da TMO’nun ucuza satışa çıkardığı kuru fasulye, pirinç ve mercimekten almak isteyenler saatlerce bekledi.


Hayat pahalılığı karşısında son dönemde artan ucuz ekmek, yağ ve et kuyruklarına bir yenisi eklendi.

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Başmüdürlüğü’nün Akçakale yolu üzerinde bulunan binasında ucuz pirinç, mercimek ve kuru fasulye satışı gerçekleşti. Bu bakliyatları marketlerden daha ucuza almak isteyen yurttaşlar, TMO binasının önünde oluşturdukları uzun kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kaldı.


Sabahın erken saatlerinde ofisin önüne gelerek sıraya giren yurttaşlar, 4- 5 saat sonra içeriye girebildi. Daha fazla ürün alabilmek için çocuklarıyla sıraya girenler, gıda ihtiyacını karşılamak adına zor zahmete katlandıklarını dile getirdi.

‘BAKKALDAN İYİ’

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre; beline bağladığı torbada 5’er kilo fasulye ve mercimek taşıyan İbrahim Koscal, aldığı gıda malzemesine 120 TL verdiğini söyledi. Koscal, “Sırada durmak lazım. Burası uygun. Dışarıda mercimeğin 5 kilosu 110 TL. Burada kilosu 12,5 TL’dir, ona göre hesapla. Fasulyenin kilosu dışarıda 20 TL burada 12,5 TL. Dışarıda pirincin 5 kilosu 100 TL’den fazla burası daha ucuz. İnsanlar bakkala gitmeyelim diye burada bu ürünleri almaya geliyor” dedi. Hayat pahalılığından şikayet eden Koscal, “Eskiden bir teneke yağı 250 TL’ye alıyorduk. Şimdi 650 TL. Bir çuval şeker 150 TL’ydi, şimdi 390 TL” diye belirtti.

‘ONLAR SARAY’DA BİZ SIRADA ‘

Kuyrukta bekleyenlerden Ömer Çoban, söz konusu tahılları üreteceği kendi arazi ve toprağını yüksek motorin fiyatından kaynaklı ekemediğini dile getirdi. İktidarın tarım politikasını eleştiren Çoban, “Halimiz budur. Hükümet bizi bu hale düşürüyor” dedi. Daha az para vermek için çocuklarıyla saatlerdir beklediğini vurgulayan Çoban, “AKP’ye oy verenlerin keyfi gelsin. Oyunu verenler bizleri bu hale getirdi. Bunlar bu halka haktır” diye konuştu. Saatler süren kuyruğa işaret eden Çoban, şöyle devam etti: “İnsanlık mı? Onlar saraylarda yaşıyor. Bizim halimiz bu, biz sıradayız. Devletler dışarıda savaş yapıyor, o da bu hal ile bizle savaşıyor. Ramazan ayı öncesi ucuz ürün almak için 4 saattir çocuklarımızla bekliyoruz.”

Mercimek ve pirinci alabildiğine sevinen ve isminin yazılmasını istemeyen bir kadın ise, 15 kişilik aile olduklarını ve tarım işçiliği yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Sabah saatlerinden itibaren bekliyoruz ancak 5 kilo mercimek alabildik. Durum kötü, bizler Pazartesi mecburen geçinebilmek için Antalya’ya çadırlara gideceğiz. Durumlar hiç iyi değil.”

Son güncelleme: 13:35 24.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı