• Turkhane Logo

Boyundan büyük işe kalkıştı

Mini elektrikli modelinde BMW'nin i3 modelinin altyapısını kullanacak. Mini piyasa çıkmadan önce yeni modeliyle adeta gövde gösterisinde bulundu.

14:41 07 Haziran 2019 Cuma
Boyundan büyük işe kalkıştı
Mini elektrikli modelinde BMW'nin i3 modelinin altyapısını kullanacak. Mini piyasa çıkmadan önce yeni modeliyle adeta gövde gösterisinde bulundu.

Alman otomotiv devi BMWnin İngiltereden satın aldığı Mini tam elektrikli ilk modelini yıl içinde satışa sunmaya hazırlanıyor. 
TEST İÇİN FRANKFURT HAVALİMANINI SEÇTİ 
Mininin elektrikli modelinde BMWnin i3 modelinin altyapısını kullanılacak. Mini piyasa çıkmadan önce yeni modeliyle gövde gösterisinde bulundu. 
Hessen eyaletinde Frankfurt Havalimanında gerçekleştirilen etkinlikte Mininin elektrikli Cooper modeli 136 ton ağırlığında bir Boeing 777F kargo uçağını çekti.
Mini, Cooper modelinin elektrikli versiyonuna bir Boeing 777F kargo uçağını çektirdi.
MİNİ COOPER EZBER BOZDU

Otomobil üreticileri, geliştirdikleri modellerin çekiş gücü hakkında kullanıcılara fikir vermek için çeşitli yöntemler izliyor.
Söz konusu çalışmalar içinde üretilen modelin arkasına bir yolcu uçağı bağlanması gibi ses getirecek etkinlikler de bulunuyor.
Bu gibi gösterilerde genelde SUVler yer alırken, Almanyadan gelen bir haber ezberleri bozdu.

Mini, Cooper modelinin elektrikli versiyonuna bir Boeing 777F kargo uçağını çektirdi.
BMWnin elektrikli modeli i3teki 42 kilowatt saatlik (kWh) bataryanın aksine, Mini Cooperda 33.8 kWh kapasiteye sahip bir ünite tercih edildi.
ALTYAPIYI BMWDEN ALACAK
Frankfurt Havalimanında 136 ton ağırlığındaki uçağı çekmesi için görevlendirilen Cooperda, BMW i3ün altyapısı kullanıldı.
i3ün 42 kilowatt saat (kWh) kapasitede bataryasının aksine, Mini Cooperda 33.8 kWh kapasitede bir ünite tercih edildi.
Otomobilin tek şarjla menzili ise 180 kilometre olarak açıklanıyor.
Elektrikli Cooperin, yüksekliğinin bataryalara yer açmak için içten yanmalı motora sahip versiyonlara göre artırıldığı da verilen bilgiler arasında.
Otomobilin elektrikli olduğunu vurgulayan E logosu karoserin çeşitli kısımlarında kullanılırken, özel sarı renkli şeritler elektrikli Miniyi diğer modellerden ayırıyor.
Volkswagenin SUV modeli Touareg de devasa uçağı çekerek güç gösterisinde bulunmuştu.
GÖVDE GÖSTERİSİNDE MİNİ İLK DEĞİL
Mininin uçak çekmesi, otomobil dünyasında ilk değil.
Önceki yıllarda, Volkswagen, Nissan, Tata, Porsche ve Tesla gibi üreticiler de modellerinin gücünü kamuoyuna göstermek için benzer etkinlikler düzenlemişti.
Söz konusu üreticilerin uçak çeken modelleri elektrikli Cooper ile karşılaştırıldığında karoser olarak daha büyük ve daha güçlü motora sahipti. 

Son güncelleme: 14:41 07.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı