• Turkhane Logo

Bloomberg: Erdoğan sözleriyle ateşe benzin döküyor

Erdoğan’ın sözlerini Bloomberg’e değerlendiren bir analist, ‘Erdoğan, sözleriyle ateşe benzin döküyor’ dedi.

09:50 13 Ağustos 2018 Pazartesi
Bloomberg: Erdoğan sözleriyle ateşe benzin döküyor
Erdoğan’ın sözlerini Bloomberg’e değerlendiren bir analist, ‘Erdoğan, sözleriyle ateşe benzin döküyor’ dedi.




Pazar günü 3 konuşma yapan Erdoğanın sözlerinden sonra Asya borsalarında Türk lirasının serbest düşüşü devam ediyor. Erdoğan’ın sözlerini Bloomberg’e değerlendiren bir analist, ‘Erdoğan sözleriyle ateşe benzin döküyor’ dedi.


Türk lirasının geçen hafta yabancı para birimleri karşısında büyük değer kaybetmesinden sonra gözlerin döndüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pazar günü yaptığı açıklamalarla dövizin ateşini daha da artrırdı. Erdoğan’ın aynı günde arka arkaya yaptığı 3 açıklamayı değerlendiren ekonomi dünyasının önde gelen ajanslarından Bloomberg, bir analistin yaptığı, ‘Sözleriyle ateşe benzin döküyor’ değerlendirmesine yer verdi.

MESAJLARI BEKLENENİN TAM TERSİ

Haberde yatırımcıların yaşanan dalgalanmaya karşı gözlerini Erdoğan’a diktiğinin altı çizilirken, ‘Buna karşı Erdoğan pazar günü yaptığı 3 konuşmada da ABD’ye sert sözlerle yüklendi. Washington’a yeni müttefikler ve yeni pazarlar bulma tehdidinde bulundu. Yüksek faize karşı da sert sözler sarfetti. Mesajları temel olarak yatırımcıların beklediğinin tam tersiydi’ değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN’IN PİYASADAN HABERİ YOK

Erdoğan’ın açıklamalarını sıcağı sıcağına değerlendiren New York merkezli Brown Brothers Harriman strateji uzmanlarından Win Thin, ‘Yapılan, ateşe benzin dökmek gibi’ diye konuştu. Türkiye’nin ABD ile yükselen tansiyonu düşürmesi gerektiğinin altını çizen Thin, ‘Ancak asıl mesele, Türkiye’nin piyasa tecrübesi olan piyasa dostu yöneticilere sahip bulunmaması. Bu alanda politika belirlemek çok ağır, bu işler Erdoğan tarafından yürütülüyor ve açıkçası onun da piyasaların nasıl işlediğinie dair en ufak bir fikri yok’’ dedi.

Kaynak: Kronos

Son güncelleme: 09:50 13.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı