• Turkhane Logo

Bir koli organik yumurta için Ankara’dan İzmir’e makam arabası

"Bir bakan karısının bir koli yumurtayı Ankara’dan İzmir’e makam arabasıyla taşıttığı" iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü.

16:30 18 Eylül 2021 Cumartesi
Bir koli organik yumurta için Ankara’dan İzmir’e makam arabası
"Bir bakan karısının bir koli yumurtayı Ankara’dan İzmir’e makam arabasıyla taşıttığı" iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü.



Bir bakan karısının kendisine tahsis edilen kamu aracı ile Ankara’da özel olarak baktırdığı özel tavukların yumurtasını tatil için gittiği İzmir Çeşme’deki bir otele taşıttırdığı iddia edildi.

Bakan karısının kim olduğu merak edilirken, Kronos ekonomi yazarı Turhan Bozkurt fiyatı 55 lira civarında olan bir koli organik yumurtanın sadece yakıt masrafının 895 liraya mâl olduğunu belirtti. Söz konusu maliyete arabanın otoyol ücreti, şoförün saat başı ücreti gibi diğer maliyetler dahil değil.


ANKARA’DAN ORGANİK YUMURTA GETİRTEN BAKAN KARISI

Son iddia kamuda tasarruf tedbirlerin sadece isminin kaldığını ve israfta sınır tanınmadığını bir kere daha gözler önüne serdi. Milli Gazete’nin haberine göre bir bakan eşinin tatil yaptığı İzmir Çeşme’ye, Ankara’dan organik olduğu gerekçesiyle bakanlıktan kendisine tahsis edilen araçla bir koli yumurta getirtti.

Kulislerde yumurtayı götüren kamu aracının tarih, plaka ve güzergâh bilgilerine kadar konuşulması dikkati çekiyor.

TASARRUF GENELGESİ YENİ YAYIMLANMIŞTI

12 Mart’ta yeni Ekonomi Reform Paketi’ni açıklayan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3,5 ay geçmeden yeni bir tasarruf genelgesine imza atmıştı. Son genelge ile kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında günlük gazete alımı yasaklandı, araç kullanımı, kiralanması, gezi, kokteyl, yemeklere kısıtlama getirildi.
  ➡️Ankara-Çeşme (gidiş-dönüş): 700x2=1.400 km.
➡️Mercedes S400 100 kilometre başına sarfiyat 8,7 litre.
➡️Ankarada motorin litre fiyatı 7,35 TL.
➡️Toplam yakıt masrafı: 895,23 TL
➡️1 koli organik yumurta ortalama fiyatı: 55 TL https://t.co/jxyAtV5YOR — Turhan Bozkurt (@TurhanBozkurTV) September 18, 2021
Her pakette bulunan taşıt sayılarının azaltılması bu genelgede de yer aldı.

Son güncelleme: 16:30 18.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı