• Turkhane Logo

Bir AKP klasiği: Boğaz’daki yalısından ‘şükredin’ diyene var yoksula yok!

CHP’nin 0-6 yaş sahibi yoksul ailelere yardım teklifini reddeden AKP, yoksuldan aldığını Boğaz’daki yalısından “Evde sıkıldık demeyin, şükredin” diyen Sabancıların şirketine aktaracak.

12:12 22 Nisan 2021 Perşembe
Bir AKP klasiği: Boğaz’daki yalısından ‘şükredin’ diyene var yoksula yok!
CHP’nin 0-6 yaş sahibi yoksul ailelere yardım teklifini reddeden AKP, yoksuldan aldığını Boğaz’daki yalısından “Evde sıkıldık demeyin, şükredin” diyen Sabancıların şirketine aktaracak.



Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘yoksul ailelere yardım yapılmasını’ öngören yardım teklifi AKP ve MHP tarafından reddedildi.

Bianet’in haberine göre, 0-6 yaş grubu çocuğu olan yoksul ailelere yardım yapılması için İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan kanun teklifi verdi.


ÇOCUKLAR AÇ

Aydoğan hazırladığı kanun teklifi ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada özellikle pandemi sürecinde yaşanan büyük yoksulluğun altını çizerek: “Çocuklar aç, çocuklar yoksul, çocuklar bir dünya savaşının yıkımını yaşar gibi salgın döneminde ihmal edilmiş bir dünyanın içerisinde yaşıyorlar ülkemizde. Bu kanun teklifi bu amaçla verilmiş bir kanun teklifidir. Arzu ediyorum ki siz de vicdanınızla dinleyin, bu kanun teklifini reddetmeyin, reddedecekseniz de çıkın burada ‘Aslında içeriği doğruydu, bir haftaya kadar biz getireceğiz.’ deyin, biz destekleyelim, siz geçirin” dedi. Teklif AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

/

VATANDAŞI ELEKTRİK ÇARPACAK

Elektrik şirketlerine pandemi döneminde yaşadıkları zorluklar nedeniyle yaklaşık 3 milyar lira yardım yapılacak. Şirketlere yapılacak yardım elektrik faturalarına yansıtılarak vatandaştan tahsil edilecek. Enerjisa Enerji de hükumetin pandemiyi bahane ederek 3 milyar lira yardım dağıtacağı şirketlerden. Enerjisa Enerji, Başkent, Ayedaş ve Toroslar bünyesindeki 14 ilde, 21 milyon kişinin elektrik enerjisine erişimini sağlıyor. Şirket elektrik perakende sektöründe de yaklaşık 10 milyon müşteriye hizmet veriyor.

Şirket’in sahibi Sabancı ailesinin fertlerinden Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı bugün yaptığı pandemi paylaşımıyla tepkilerin odağı oldu.



SIKILDIK DEMEYİN!

Arzu Sabancı paylaşımında: “Aşı da olsanız, hastalığı geçirmiş, antikorunuz da olsa risk her zaman var. Evde kalmaya, işiniz müsaade ediyorsa sokağa çıkmamaya, çift maske ve mesafeye devam… Tam kapanma olmasa bile biz kendi irademizle tam kapanma yapabiliriz. Yaz aylarını, güzel günlerin hayalini kurarak, umudumuzu kaybetmeden… Sakın evde sıkıldık demeyin. Rahat nefes aldığını güne… Evinizde olduğunuza şükrederek, evde kalmaya devam” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı. AKP yine yoksuldan alıp zengine verecek yorumlarına neden oldu.

Son güncelleme: 12:12 22.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı