• Turkhane Logo

​Bilal Erdoğan’ın arkadaşına 308 milyon TL’lik ihaleler verilmiş

Kamu kaynaklarının israf edilmesine ilişkin en çok öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) bu kez ihalelerin tek bir adrese teslim edildiği ortaya çıktı.

12:43 10 Haziran 2019 Pazartesi
​Bilal Erdoğan’ın arkadaşına 308 milyon TL’lik ihaleler verilmiş
Kamu kaynaklarının israf edilmesine ilişkin en çok öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) bu kez ihalelerin tek bir adrese teslim edildiği ortaya çıktı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı M. Raif İnanın şirketine çok sayıda ihale verildiği belirtiliyor. Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel, “Kültür A.Ş. ve adrese teslim ihaleler” başlıklı yazısında bu ihalelere dikkat çekiyor.

M. Raif İnanın A23 Medya ve Yapım Hizm. A.Ş.’ye sahip olduğunu belirten Ağırel, daha önce İBB Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından bedeli tam 181 milyon TL olan İstanbul Geneli Muhtelif Organizasyonlar ile tanıtım duyuru çalışmaları ve baskılı işlerin hizmet alım işini 13 Aralık 2018 tarihinde ihale ettiğini hatırlatıyor.


İBB’nin ihalelerini belediye iştiraklerinin aldığını ve onların da alt taşeron firmalara dağıttığını ifade eden Ağırel, “Bizler iş alan o firma isimlerini görmek için resmen dedektif gibi çalışmak zorunda kalıyoruz. Çünkü yetkililer bu konuda bilgi vermiyorlar. İhale detaylarında da bu bilgiler yok” diyor.

Kültür Sanat A.Ş. tarafından bedeli 81,7 milyon TL olan Org. kapsamında Teknik hizmetler” ihalesine yazısında yer veren Ağırel, şu detayları paylaşıyor:  

“EKAPta veya ihale sitelerinde yer alan bütün bilgi bu. Neden biliyor musunuz? İhale 4734 sayılı ihale kanunun 3-g maddesine göre yapılmış. Yani acil olan işlerde davetiye usulü yapılıyor. Kurumun davet ettiği kişi kim ise sadece o katılabiliyor ihaleye. Hani haberiniz oldu ben de teklif vermek istiyorum falan, kurum ‘yok kardeşim katılamazsın’ diyor.

Çoğumuzun hayatında bile göremeyeceği büyüklükteki 81 milyon TL bedelli ihale işte adrese teslim bu şekilde verilmiş. Acaba işin muhteviyatı nedir ki ‘acil’ kodlu çıkarılmış diye merak ettim. Baktım ki sadece organizasyon işi. Nasıl bir organizasyon ki sel, deprem, yangın acil afet durumlarında kullanılan ihale usulü ile verilmiş?

Sadece bu ihale mi?

Hayır tabii ki.”

“Kadın ve Adalet Zirvesi Org.” işinin de aynı şekilde tek bir adrese teslim edildiğini yazıyor Ağırel ve şunları söylüyor:

“İhalesi yapılmış. İhaleyi yine pazarlık usulü almış firma. Aslında organizasyonu KADEM yapıyor. İhaleyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapıyor. KADEM? Sayın Cumhurbaşkanının kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktarın Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği.

Sonuç olarak…

PlanBnin sahibi M. Raif İnan, Cumhurbaşkanının oğlu ile aynı İmam Hatipten mezun, aynı vakıfta çalışıyorlar ve işlerin tamamı da İBBden alınıyor.

Ne güzel düzen değil mi?”

Ağırel, PlanB organizasyonun alt taşeron olarak aldığı ihaleler hariç yüzde 98i Kültür A.Ş. olmak üzere toplamda 63 ihale aldığını belirtiyor. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 308 milyon TL.

Son güncelleme: 12:43 10.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı