• Turkhane Logo

Benzine zammın eli kulağında.. Doların artmasından sonra sıra benzinde

Doların bugün rekor kırmasından sonra benzine zam olarak yansıması bekleniyor.

14:24 08 Mayıs 2018 Salı
Benzine zammın eli kulağında.. Doların artmasından sonra sıra benzinde
Doların bugün rekor kırmasından sonra benzine zam olarak yansıması bekleniyor.

ABD petrol fiyatlarındaki ve dolar/TL kurundaki tarihi rekorların, Türkiyedeki motorin ve benzin fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Merkez Bankasının dün yaptığı hamle ile 2.2 milyar doların bankaların kullanımına geçecek olması doların ateşini söndürmedi aksine dolar tarihi zirve olan 4.29 sevilerine kadar çıktı. ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine, İran ile var olan nükleer anlaşmanın yenilenmesi için verdiği 12 Mayıs tarihi yaklaşırken petrol fiyatları 2014 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek düzeyde. Her iki grupta yaşanan bu artışın Türkiyedeki motorin ve benzin fiyatında artışa neden olacağı tahmin ediliyor.

2018 YILINDAN BU YANA YAPILAN ZAMLAR VE İNDİRİMLER




GÖZLER PUİSTE

Trumpın İrana yönelik ekonomik yaptırımları tekrar başlatma ihtimali petrol piyasalarında arz endişelerini körüklemesiyle, Türkiyenin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatı 75.70, ABD hafif petrolünün varil fiyatı da 70.11 dolarda. Dolar kurunun artması sebebiyle de her iki grupta yaşanan bu artışın Türkiyedeki motorin ve benzin fiyatında artışa neden olacağı gözleniyor. Hal böyle olunca gözler Petrol Ürünleri İşverenler Sendikasına çevrildi.
(Sözcü)

 

Son güncelleme: 14:24 08.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı