• Turkhane Logo

'Bankacılık sektörü kilitlenmiş, kimse nefes alamıyor'

Okan Holding Başkanı Bekir Okan, Türkiye’nin bir ekonomik krizle karşaı karşıla olduğunu belirterek,

09:19 04 Şubat 2019 Pazartesi
'Bankacılık sektörü kilitlenmiş, kimse nefes alamıyor'
Okan Holding Başkanı Bekir Okan, Türkiye’nin bir ekonomik krizle karşaı karşıla olduğunu belirterek,

“Bu kadar yüksek faizle yatırım düşünülmez ki. Bankacılık sektörü kilitlenmiş. Kamu bankaları dışında hiçbir banka kredi vermiyor. Bıçak gibi kestiler kredileri.” dedi.

/

 Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.


Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’a konuşan Bekir Okan, “Faizler yüksek, istikrarsızlık var. Kimse nefes alamıyor. Bankacılık sektörü kilitlenmiş. Kamu bankaları dışında hiçbir banka kredi vermiyor. Bıçak gibi kestiler kredileri.” ifadesini kullandı.

Bunların yanında Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçler olduğunu da söyleyen Okan, “Türkler girişimci. İçeriden ve dışarıdan önümüzü açsalar Türkiye’nin daha çok büyüyeceğine inanıyorum. Şimdi bir de seçim sürecine girildi. Ekonomide seçimden sonra daha iyi olacak diye inanıyorum.” dedi.

HERKES İNŞAATÇI OLDU ŞİMDİ HESPİ DURDU

Türkiye’nin sanayi üretimini artırması gerektiğini vurgulayan Okan, “Türkiye’nin çıkışı üretimde. Ancak üretim artarsa istihdam sorununu çözeriz.” değerlendirmesini yaptı.

Son yıllarda inşaat ağırlıklı yatırım yapılmasının çok yanlış olduğuna işaret eden Bekir Okan, şöyle devam etti:

“İnşaat yapıldığı anda piyasayı canlandırıyor, ama kalıcı değil. Tamam senin 1 evin varsa 3 evin olacak ama ötesi yok. Ama o yatırımlar sanayi tesislerine yapılsaydı üretimimiz ihracatımız, döviz girdimiz istihdamımız artacaktı, devamlılık arz edecekti. Ama herkes inşaatçı oldu, şimdi de hepsi durdu.”

KÖKLÜ FİRMALARI DEVLET DESTEKLESİN

Son dönemde borç yapılandırmaya gidenler de köklü kuruluşlara da değinen Okan, “Piyasalar hakikaten kötü. Büyük dev firmalar bile konkordatoya gidiyor. Çok üzücü şeyler. Onları mutlaka devletin desteklemesi lazım. Tekrar üretime katkı sağlamaları gerekiyor. Kötü niyetli olanlar varsa da bunların sayısı çok azdır.” yorumunu yaptı.
 

Son güncelleme: 09:19 04.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı