• Turkhane Logo

Bakandan bunu isteyecek cesareti nereden buluyorlar?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşiş (karıştırma) yapan bir gıda firması sahibinin, ifşa listesinden çıkmak için “İşim biter, beni listeden çıkartın” dediğini açıkladı.

14:35 24 Ocak 2020 Cuma
Bakandan bunu isteyecek cesareti nereden buluyorlar?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşiş (karıştırma) yapan bir gıda firması sahibinin, ifşa listesinden çıkmak için “İşim biter, beni listeden çıkartın” dediğini açıkladı.


Türkiye’de gıda ürünlerinde ortaya çıkan tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) problemine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı zaman zaman ifşa listeleri yayımlıyor.

VATANDAŞIN YARARINA FİRMANIN ZARARINA


Tüketiciyi bilgilendirme amaçlı listelerde hangi firmanın hangi ürününde tağşiş yaparak insan sağlığını tehdit ettiği ortaya konuluyor. Vatandaş açısından faydalı uygulama firmalara bakan yönüyle ticari sıkıntıya yol açıyor.

Tarım ve Orkan Bakanı Bekir Pakdemirli, ifşa listelerinde yer alan bir firmanın sahibinin isimlerini sildirebilmek için bakanlık önünde ağladığını ileri sürdü.

ACIMAYIN DİYE TALİMAT VERDİM İDDİASI

Anadolu Ajansı Editör Masası’nda konuşan Pakdemirli, firma sahibinin geldiğini ve “Benim işim biter. Beni listeden çıkartın” dediğini ancak “Acımayın” diye talimat verdiğini söyledi.

Tüketiciye ambalajlı ürün kullanması tavsiyesinde de bulunan Tarım ve Orman Bakanı, halk sağlığıyla oynayanlara karşı savaş içinde olduklarını kaydetti.



Birçok üründe görülen tağşiş de et ürünleri en fazla karşılaşılan alanı oluşturuyor.

AMBALAJSIZ GIDALARDA NE ALDIĞINIZI BİLMİYORSUNUZ

Kanuna nizama uygun ürün üretileceğini ifade ederek, “Ambalajlı gıdaların yenilmesini öneriyorum. Ambalajsız gıdalarda ne aldığınızı bilmiyorsunuz ” diye konuştu.

TİCARETTEN MENE KADAR VARAN CEZA OLABİLİR

Sağlığa zararlı ürün üretenlerle mücadelede en ağır cezaların verilmesi noktasında gayret sarf edildiği dile getiren Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş mallarda kazanç fazla olduğu için bu yöne sapıldığını anımsattı. Tedbir olarak ‘ticaretten men’e kadar gidebileceklerini vurguladı.

‘DÖNERE ÇAMAŞIR SUYU HABERİ ISMARLAMA’ DEDİ

Kamuoyunda yer alan ‘dönere çamaşır suyu katıldığı iddiası’ hakkında da konuşan Tarım ve Orman Bakanı, haberin ısmarlama olduğunu belirtti.

“Haberdeki derneğin başkanını aradım. ‘Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz’ dedim. Bir tane dahi gösteremedi. ‘Peki neden bu haberi yaptırdın’ dediğimizde ‘Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye’ yanıtını verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen ‘Bunu yiyin, şunu yemeyin’ diyemeyecek” dedi.

ET İTHALATINDA BİR YILDA 50 BİNLİK DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Pakdemirli’nin diğer konulardaki beyanları ise şu şekilde:

– Et ithalatı 2018’de 55 bin 752 ton, 2019’da 5 bin 37 ton oldu. 26 Ekim 2019 itibarıyla canlı hayvan ithalatı için yeni belge vermiyoruz. Besilik olmak kaydıyla canlı hayvan ithalatı yapılabilir.

DESTEK ÖDEMELERİ AY SONUNA KADAR ÖDENECEK

– Toplam 2 milyar 384 milyon liralık destek ödemeleri, kimlik numarasının sonu 0-2 olanlara bugün, 4-6-8 olanlara 31 Ocak’ta başlayacak.

ÜRETİMDE SÖZLEŞME MECLİSTE

– Sözleşmeli üretim yasası TBMM’den en kısa zamanda geçecek. Bunu mutlaka çözmemiz lazım, yakın zamanda lansmanımız olacak.

KASIM AYINA KADAR 82 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

– Milletimizle beraber diktiğimiz 11 milyon fidanın tutma oranı yüzde 95. Kasım ayına kadar da 82 milyon fidanı vatandaşlarımızla dikeceğiz.

Son güncelleme: 14:35 24.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı