• Turkhane Logo

Bakan Varank: Volkswagen kaybeder

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kendisi kaybeder." ifadelerini kullandı.

15:40 03 Ocak 2021 Pazar
Bakan Varank: Volkswagen kaybeder
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kendisi kaybeder." ifadelerini kullandı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisaya yatırıma hazırlanan ancak daha sonra vazgeçen Volkswagenin kararıyla ilgili ilk kez konuştu.

Şirketin CEOsu Herbert Diessin kendisine yazdığı mektupta pandemiyi gerekçe gösterdiğini ifade eden Bakan Varank, “Bize resmi açıklaması bu ama şunu da biliyorum, açık konuşalım. Bu şirketler global şirketler ama yönetim kurullarına baktığınızda yerel yönetimlerin yani eyaletlerin burada etkisi var, sendikaların ortaklığı var, yabancı ortaklar var. Tüm bu dengeleri tutarak yatırım kararları alıyorlar. Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk. Zaten basına yaptığı açıklamalarda Diess bunu da söyledi” dedi.


Bakan Varank, Diessin talebi üzerine iki kez AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, Türkiyeye yatırım planını anlattığını vurgulayarak “Madem global bir markasınız, kârınızı düşünüyorsanız siyasi karar vermemeniz lazım. Eğer bu şirket halka açıksa siz aslında yatırımcınızı kandırıyorsunuz. Kârlı olanı değil size yapılan siyasi baskılara göre karar veriyorsunuz demektir. Bunu da kendilerinin basına beyan etmiş olmaları üzücü ve altı çizilmesi gereken bir husus” diye konuştu.

Türkiyedeki bütün yatırımcılara eşit davrandıklarının altını çizen Varank, “Türkiyeye yatırım yapan bu dönemde kazanır. Global olarak firmalar bizimle gelip görüşüyor. Bu işten de biz değil Volkswagen kendisi kaybeder. Çünkü yatırımcısını ekonomik değil siyasi kararlarla aldattığını kendileri itiraf etmiş oldu. Biz kendi otomobil projemize güveniyoruz. Bizim yatırımcıya kapımız açık. Türkiye, önümüzdeki dönemde dünyanın üretimde parlayan yıldızı olacak. Türkiyeye yatırım yapan kazanacak” dedi.

 

Son güncelleme: 15:40 03.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı