• Turkhane Logo

Bakan ‘birinciyiz’ dedi, vatandaş sordu: O halde maaşlar neden eve gelmeden bitiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan bugün yine çok tartışılan bir açıklama geldi.

15:41 13 Ekim 2020 Salı
Bakan ‘birinciyiz’ dedi, vatandaş sordu: O halde maaşlar neden eve gelmeden bitiyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan bugün yine çok tartışılan bir açıklama geldi.



Albayrak, TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretim verilerine ilişkin yaptığı paylaşımda, “OECD’de 1, dünyada 2’nciyiz! Ağustosta sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4; perakende satış hacmi yüzde 5,8 artarken sektörel ciro endeksi ise yıllık yüzde 23,5 yükseldi. İhracat treninin başına üretim lokomotifini getirerek istikrar ve verimlilik vagonlarını milli ekonomi raylarına oturtuyoruz.” ifadelerini kullandı.
  OECDde 1, dünyada 2nciyiz!


Ağustosta sanayi üretimi yıllık %10,4; perakende satış hacmi %5,8 artarken sektörel ciro endeksi ise yıllık %23,5 yükseldi.

İhracat treninin başına üretim lokomotifini getirerek istikrar ve verimlilik vagonlarını milli ekonomi raylarına oturtuyoruz. pic.twitter.com/t1E1D6jyac — Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) October 13, 2020
Albayrak’ın paylaşımının altına kısa sürede yüzlerce yorum yapıldı. İşte o yorumlardan bazıları: “Ben sayın bakanın bahsettiği ülkede yaşamak istiyorum. Zira az önce Türkiye’de marketten peynir, zeytin,süt, bir kilo domates ve 15 yumurta aldım 101 TL ödedim. Ne güzel ülkeler var.”

“Haftasonu İstanbul’dan İzmir’e gittim. 400TL benzin ile İzmir’e gittim, 3 gün orada gezdim ve geri döndüm. Yol, tünel ve köprülere geçiş ücreti olarak da yaklaşık 650TL ödedim. İşte bunlar hep zenginlik (!), hep oturtma.”

“Bakanım milletin cebine yansımadığı sürece bu söylediklerinize kimse inanmayacak çünkü her gün bir şeylere zam geliyor. Dar gelirli zor durumda. İnşallah iyiye gidiyordur. Allah yardımcınız olsun.”

“Ekonomi çıkmaza girmiş asgari ücretli yaşamak için mücadele ediyor zengini multi zengin fakiri ekmege muhtaç hale getirdiniz hala sıralama dan ve uçmaktan söz ediyorsunuz.”

“Biz neden kıt kanaat geçinmek için çırpınıyoruz? Biz halk olarak bunların cevabını istiyoruz. Maaşlar eve girmeden bitiyor bir ay boyunca geçinmek kolay mı sanıyorsunuz tek bir maaşla sayın bakan? Cevap verin bunlara lütfen.”

Son güncelleme: 15:41 13.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı