• Turkhane Logo

Bakan Albayrak: EYT’liler gündemimizde yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında düzenleme yapılmasının gündemlerinde olmadığını kaydetti.

13:58 06 Şubat 2019 Çarşamba
Bakan Albayrak: EYT’liler gündemimizde yok
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında düzenleme yapılmasının gündemlerinde olmadığını kaydetti.

Albayrak, gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar konusuna da muhalefeti suçladı, “Gıda fiyatlarında spekülasyon yapanlar muhalefetten aday oldu.” dedi.

 Ankara’da bir grup gazeteci ile bir araya gelen, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, emeklilikte yaşa takılanları (EYT’liler) üzecek açıklamalar yaptı.

Bakan Albayrak, EYT konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna “EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok.” cevabını verdi.


İŞ BANKASI KONUSUNDA MECLİS ADIM ATACAK

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesi çalışmalarıyla ilgili tartışmalara da değinen Albayrak, “İş Bankası konusunda siyasi bir zemini var bir de teknik zemini var. Meclis bu konuda bir adım atacak.” dedi.

Böyle bir adım atılırsa çok güçlü bir yapı ortaya çıkacağını iddia eden Albayrak, “ Zaten başarılı bir banka değişiklik olursa bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır. İş Bankası, Türkiye’nin en başarılı bankalarından biri sahiplik ve bilanço olarak daha güven verici bir yapısı olur, piyasa açısından da pozitif bir etki yapar.”

GIDA FİYATLARINI MUHALEFET YÜKSELTMİŞ!

Bakan Albayrak, son dönemde gündemden düşmeyen gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar konusunda da faturayı muhalefete kesti. “Gıda fiyatları ile ilgili spekülasyon yapanların araştırılmasını istedim birileri bunu spekülatif olarak kullandı.” diyen Albayrak, şöyle devam etti:

“Gördük ki felaket tellallığı yapanlar bazı siyasi partilerden aday. Şaşırmamak lazım, ülkenin canına kasteden terör örgütlerine destek olanlar mutfağına mı kast etmeyecek.”
 

Son güncelleme: 13:58 06.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı