• Turkhane Logo

Aynes Gıda, yok fiyatına Tarım Krediye satıldı

Değeri en az 2,5 milyar TL olduğu belirtilen Aynes Gıda, 758 milyon TL’ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne satıldı.

13:17 28 Eylül 2022 Çarşamba
Aynes Gıda, yok fiyatına Tarım Krediye satıldı
Değeri en az 2,5 milyar TL olduğu belirtilen Aynes Gıda, 758 milyon TL’ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne satıldı.

Yok fiyatına satış onay için Rekabet Kuruluna gönderildi.

15 Temmuz sonrasında el konulan ve değerinin en az 2,5 milyar lira olduğu belirtilen TMSF yönetimindeki Aynes Gıda, 758 milyon TL’ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne satıldı.

FABRİKANIN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI


Fabrika açılışını başbakanlığı döneminde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Denizli merkezli Aynes Gıda, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne satıldı. TMSF’nin düzenlediği ihaleye eski AKP Milletvekili Önder Matlı’nın ortağı olduğu Matlı Gıda ile TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri) katıldı. Kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamaları sonrasında, muhammen bedel olan 785 milyon 500 bin TL ile en yüksek teklifi veren Türkiye Tarım Kooperatifleri oldu.

TESİSLERDE BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Yaklaşık bin işçinin çalıştığı ve her gün 20 bin çiftçinin süt sattığı Denizli’deki Aynes Gıda, daha önce de satışa çıkarılmış, ilk ihalede gelen 350 milyon TL teklif düşük bulunmuş ve Fon Kurulu satışı onaylamamıştı. İkinci ihaledeki 785 milyon 500 bin liralık teklifi uygun bulan TMSF Fon Kurulu, nihaî kararını verebilmek için ihale sonucunu Rekabet Kurulu’na gönderdi.

ŞİRKETİN GEÇEN YILKİ DEĞERİ 2.5 MİLYON LİRA

Geçen yıl, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla 2016 yılında gözaltına alınarak tutuklanan ve şu an da tutuksuz yargılanan TMSF yönetimindeki Aynes Gıda’nın en büyük ortaklarından Nevzat Serin de şirketinin satış kararını 3 Eylül 2021 tarihinde yargıya taşımıştı. Serin, İstanbul İdare Mahkemesi’nde açtığı davada, “TMSF tarafından alınan satış kararının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını” talep etti. Dava dilekçesi yürütmeyi durdurma talebinin gerekçelerini de sıralayan Serin, şirketin bugünkü değerinin en az 2,5 milyar TL olduğunu ifade etti.

Son güncelleme: 13:17 28.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı