• Turkhane Logo

'Ayakkabı kutularında dolar saklayan genel müdür çıkarmış bir yönetim...'

Halkbank'ın online hizmetler sitesi üzerinden piyasa değerinin neredeyse yarısı kadar bir bedelle (3.72 TL) dolar alınması işlemiyle ilgili eleştiriler devam ediyor.

12:41 03 Eylül 2018 Pazartesi
'Ayakkabı kutularında dolar saklayan genel müdür çıkarmış bir yönetim...'
Halkbank'ın online hizmetler sitesi üzerinden piyasa değerinin neredeyse yarısı kadar bir bedelle (3.72 TL) dolar alınması işlemiyle ilgili eleştiriler devam ediyor.



Her ne kadar Halkbank, işlemlerin iptal edildiğini, dolar satın alan hesaplara bloke geldiğini açıklasa da, o geceki işlemlere dair sis perdesi henüz aralanmış değil.

Bu durumu sert satırlarla eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru, Ayakkabı kutularında dolar saklayanın eskiden genel müdür yapıldığı devlet bankasından şimdi de “düşük fiyatla döviz satışı” olayı çıktı yorumunu yaptı.


Alaycı bir üslupla, kurban etlerinden geçtiği düşünülen şarbon hastalığının bir anda yüzlerce kişide görülmesi ile ucuza dolar satışı arasında bir bağ kuran Doğru, Ve kurban kesimi yapılan mekanların yer aldığı büyükşehir semtlerinden de “öldüren şarbon mikrobu fışkırmaya” başladı. Getirildiğimiz nokta: Dolar ile şarbon. Güç birliği yaptılar. Türkiyeyi sallıyorlar diye yazdı.

Yeniden doların 6.60 Tye çıktığı gün Halkbanktan 3.72 TLden dolar alınması konusuna dönen Doğru, Ne kaymaklı alış? 1763 kişiymiş. İçlerinde acaba “Reza Zarrabın adamları” ile Fetullahın “banka imamları” da var mıydı? Nereden bileceğiz? sorusunu sordu.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sırasında ayakkabı kutuları içinde ele geçirilen paralara da atıfta bulunan Doğru, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Dövizlerini bankasına güvenmeyip evindeki ayakkabı kutularında saklayan genel müdür çıkartmış bir yönetim kültürünün bugün sözlerine ne kadar ve niçin güveneceğiz?

Diyor ki, “Düşük kur veri sağlayıcı dış şirketten (yani bankanın hizmet satın aldığı taşeron firma) kaynaklandı.” Kim bu taşeron? Nasıl ve kimin aracılığıyla girdi de devlet bankasına dışardan veri sağlayıcı oldu? O gece ucuz dolar kapatanlar ile bu taşeron firma sahiplerinin yakınlıkları var mı? Araştırıldı mı? Kim soracak? Kim anlayacak? Yarın unutulur.

Şarbon konusunu da irdeleyen Doğru, hastalığın yerli mi yoksa yabancı kaynaklı mı, yani ithal hayvanlarla gelip gelmediğinin açıklanması gerektiğine işaret etti. Hayvan ithalatı yapan firmaların kim olduğunun açıklanması çağrısında bulunan Dğru, İthal ettikleri hayvanların “veteriner kontrolü yapılmadan” ülkeye sokulması imtiyazına sahipler diye bir ciddi iddia var. Doğru mudur? Halka, “Et ve Süt Kurumu ithal ediyor” denilmesine rağmen onun adına iktidar yandaşı kişiler hayvan ithalatı yapıyor sözleri gerçek midir? Gerçekleri bilmeliyiz. Bakan masal anlatıyor tepkisi gösterdi. 

Son güncelleme: 12:41 03.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı