• Turkhane Logo

Apple ürünlerine dev zam!

Apple, yeni yıl öncesi iPhone başta olmak üzere, tüm ürünlere yüzde 40 ila 50 arasında zamlı tarifeyi yürürlüğe koydu. Dolar/TL'nin son 2 haftada 12 TL'den 17'ye gelmesiyle yapılan yeni zamla birlikte Apple ürün fiyatları son 1 ayda yaklaşık iki kat artmış oldu.

12:53 18 Aralık 2021 Cumartesi
Apple ürünlerine dev zam!
Apple, yeni yıl öncesi iPhone başta olmak üzere, tüm ürünlere yüzde 40 ila 50 arasında zamlı tarifeyi yürürlüğe koydu. Dolar/TL'nin son 2 haftada 12 TL'den 17'ye gelmesiyle yapılan yeni zamla birlikte Apple ürün fiyatları son 1 ayda yaklaşık iki kat artmış oldu.

Buna göre, Appleın en ucuz telefonu olan iPhone SE 10 bin 499 TLden, son çıkardığı iPhone Pro Maxın en pahalı versiyonu ise 41 bin 999 TLden satılacak. Apple kasım ayı sonunda dolar kurunun aniden 9dan 12ye sıçraması sonrası yüzde 30 civarı bir zam yapmıştı. Dolar/TLnin son 2 haftada 12 TLden 17ye gelmesiyle yapılan yeni zamla birlikte Apple ürün fiyatları son 1 ayda yaklaşık iki kat artmış oldu.
Apple, kasım ayında tüm ürünlerine yaptığı zammın ardından yeni yıl öncesi tüm ürünlerine bir zam daha yaptı. Appleın 18 Aralık gecesi yürürlüğe giren yeni fiyatlara göre ürün fiyatlarını yüzde 40 ila 50 arasında artırdığı görüldü.

Habertürkün aktardığına göre, yeni fiyatlar doğrultusunda Appleın en ucuz telefonu olan iPhone SE, 7 bin 499 TL yerine 10 bin 499 TLden satılacak. ABDli teknoloji firmasının son çıkardığı telefon olan iPhone Pro Maxın en pahalı versiyonu ise 28 bin 999 TLden 41 bin 999 TLye çıktı.

Kasım ayındaki zam öncesine göre bakıldığında ise iPhone fiyatlarındaki artış iki katına yaklaştı.

Apple, dolar kurunun 9lu seviyelerden hızla 12ye gelmesiyle önce online ürün satış mağazasını kapatmış ve 26 Kasımda da yeni fiyatlarla tekrar satışa açmıştı. Appleın ikinci zammı da dolar/TLnin son 1 haftadan 13ten 17 seviyesini aşmasının ardından geldi.

Apple, önceki hafta da uygulama mağazası Apple Storeda 10.99 TL olan dolar kurunu 17ye çekerek yüzde 50 civarında bir fiyat artışına gitmişti. Apple, son zammıyla güncel kuru ürün fiyatlarına da yansıtmış oldu.

Apple, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada App Storedaki uygulamalara kur zammı geleceğini açıklamıştı.

Appledan yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları (otomatik yenilenen abonelikler hariç) artacak. Satın alma işlemleriniz buna göre ayarlanacak ve vergi hariç fiyat üzerinden hesaplanacaktır. Bu değişiklikler yürürlüğe girdiğinde, Uygulamalarım’da bulunan Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik bölümü güncellenecektir. Uygulamalarınızın ve uygulama içi satın alımlarınızın (otomatik yenilenen abonelikler dahil) fiyatını istediğiniz zaman App Store Connect’te değiştirebilirsiniz. Abonelikler sunuyorsanız, mevcut aboneler için fiyatları korumayı seçebilirsiniz.”
Yeni fiyatlar şu şekilde:


Son güncelleme: 12:53 18.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı