• Turkhane Logo

Amazon'dan sonra Çin'li online dev de Türkiye pazarına girdi

Türkiye'de her geçen gün artan online alışveriş ile Amazon'ndan sonra Çin'in en büyük online alışveriş şirketi Dhgate.com'da Türkiye pazarına giriyor.

11:02 08 Mart 2018 Perşembe
Amazon'dan sonra Çin'li online dev de Türkiye pazarına girdi
Türkiye'de her geçen gün artan online alışveriş ile Amazon'ndan sonra Çin'in en büyük online alışveriş şirketi Dhgate.com'da Türkiye pazarına giriyor.

Online alışverişin tercih edilmesindeki en önemli nedenin uygun fiyat beklentisi olduğu Türkiyede internet kullanan her 3 kişiden sadece 1i online alışveriş yapıyor. Buna rağmen sektördeki rekabet hızla yükseliyor. ABD merkezli e-ticaret devi Amazon’dan sonra, Çin’in en büyük online alışveriş şirketi Dhgate.com da Türkiye’de.

Macaristan ve ABD’den sonraki en büyük ofisini Türkiye’de açan Dhgate.com, 40 milyondan fazla farklı ürün satışa sunuyor. Şirket, ucuz ve kalitesiz Çin malı algısını yıkmak için de çalışmalar sürdürüyor.

Dhgate, Şişli’de açılan 500 metrekarelik teşhir alanında yerli, Çinli ya da diğer global firmaların ürünleri sergileyecek. Ayrıca Türkiyeli tüketiciler veya kullanıcılar da satın almak istedikleri ürünleri burada görme fırsatına sahip olacak. Siparişlerini buradan verebilecekler.


DHGate Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing, yeni ve canlı pazara girmek amacıyla Türkiye’yi seçtiklerini anlatırken, kaliteli ve patentli ürünlerin satışını yapacaklarını paylaştı.

Yibing, “Türklerin gözünde Çin malı ürün deyince kalitesiz ve ucuz ürün akla geliyor. Ama sitemizdeki ürünlerin fiyatları o kadar düşük değil ama kaliteli. Biz bu sitede kaliteli ve patentli ürünleri buraya getirmeyi amaçlıyoruz.  Bir güvenlik sistemimiz var. Sitemizde dükkan açan fabrikaların hepsini inceledik” şeklinde konuştu.

DHGate Türkiye Kurucu Ortağı Özkan Kara ise, Çin ve Türkiye bakanlarının elektronik ticaretin kolaylaştırılması, tarihi ipek yolunu elektronik ipek yolu olarak tekrar kurabilmek için bir anlaşma imzaladıklarını anımsattı. ‘’Bu anlaşmanın Çin tarafı kendi ülkesinde DHGate’i görevlendirdi. Biz de Türkiye ortağı olarak bu işe talip olduk. Beraber Türkiye’de bir dijital ticaret merkezi kurmaya karar verdik. Bu hafta sonu Çin’e seyahatimiz var. Çin’de de Türk ürünlerini sergileyeceğimiz dijital ticaret merkezi kuracağız” dedi.

Çinli alışveriş sitesinin biri Avrupa’da diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki İstanbul showroomu olacak.


 

Son güncelleme: 11:02 08.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı