• Turkhane Logo

Amazon Türkiye resmi olarak faaliyete başladı

Uzun süredir Türkçe yayın yapan e-ticaret devi Amazon, Türkiye pazarına girmeye hazırlanırken ABD ile yaşanan kriz sonrası yeni bir gelişme sonrası erteleme kararı ile gündeme gelmişti.

10:28 19 Eylül 2018 Çarşamba
Amazon Türkiye resmi olarak faaliyete başladı
Uzun süredir Türkçe yayın yapan e-ticaret devi Amazon, Türkiye pazarına girmeye hazırlanırken ABD ile yaşanan kriz sonrası yeni bir gelişme sonrası erteleme kararı ile gündeme gelmişti.


Ancak site, bugün (19 Eylül 2018) Türkiye’de satışa başladığını resmi olarak duyurdu.

Toptancı ve satıcıların korkulu rüyası, ABD merkezli online perakende devi Amazon’un, Komisyon oranlarının ortalama yüzde 15’lerde olduğu tedarik sektöründe ortalama yüzde 10 komisyon oranı ile girecek deniyordu.


Amazon’un yanı sıra e-ticaretin devleri Alibaba ve Ebay de bir süredir Türkiye’de operasyon için hazırlanıyor. 

Amazon, hazirandan beri Türkiye operasyonunu başlatmak için teknik hazırlıklarını sürdürüyordu. İstanbul Levent’te ofisini de açan Amazon’un en son bayramdan sonra operasyona başlayacağı belirtiliyordu. Hatta tarih de 28 Ağustos olarak belirlenmişti. 

Dünyanın en zengin ismi Jeff Bezosun sahibi olduğu Amazon, yaz aylarında başlamayı planladığı Türkiye operasyonlarını bir süre bekleten Amazon, diğer yandan da İstanbuldan eleman arayışına girmiş ve satış ve pazarlama pozisyonları kapsamında iş ilanlarını yayımlamıştı.

Türkiye pazarına yaklaşık 1 ay gecikmeli giren e-ticaret devinin sitesine (Amazon.com.tr) girildiğinde uzunca bir mesaj ekrana çıkıyor.

Mesajda kısaca şu satırlara yer veriliyor:

Amazon.comun kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiyedeki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiyedeki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.trnin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz.

Sitedeki ürünlerin fiyatlarında ise döviz kurunun etkileri gözleniyor.

Amazon, KOBİ’lere dünya genelinde yeni müşterilere ulaşma konusunda yardımcı olmak için, altyapı ve teknik hizmetlere bu zamana kadar milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Amazon.com.tr’nin açılması ile birlikte Türkiye’deki işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini Türkiyenin dört bir yanındaki müşterilere satabilecek. Amazon bu işletmelere; listeleme araçları, 7 gün 24 saat online satış desteği, açık ve şeffaf satış koşulları, fiyatlandırma bilgileri, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunuyor.

Amazon.com.tr Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir konuyla ilgili olarak “E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip olurken, işlerini büyütme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz; yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz” açıklaması yaptı.

Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazonun bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.

 

Son güncelleme: 10:28 19.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı