• Turkhane Logo

Almanya, enerjide yüzünü Kanada'ya dönüyor

Almanya BaşbakanıOlaf Scholz, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'le birlikte üç günlük bir ziyaret için Kanada'ya gitti.

10:58 22 Ağustos 2022 Pazartesi
Almanya, enerjide yüzünü Kanada'ya dönüyor
Almanya BaşbakanıOlaf Scholz, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'le birlikte üç günlük bir ziyaret için Kanada'ya gitti.

 Scholz, Pazar günü Montreale vardıktan sonra yaptığı açıklamada, Kanadayla hammadde konusunda iş birliğini genişletmek istediklerini ve bu ülkenin Rusyaya benzer zenginlikte doğal kaynaklara sahip olmasına rağmen, iki ülke arasındaki farkın, Kanadanın güvenilir bir demokrasi olması olduğunu dile getirdi. Olaf Scholz, Bu, yeni iş birliği alanlarının önünü açıyor. Özellikle de hidrojen ekonomisinin inşasında yakın iş birliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Almanyanın Kanada ile Avrupa Birliği (AB) dışında neredeyse hiçbir ülkeyle olmadığı kadar yakın ve dostane ilişkilere sahip olduğuna da dikkat çeken Almanya Başbakanı, Sadece ortak değerleri paylaşmakla kalmıyoruz, aynı zamanda benzer bir dünya görüşünü de paylaşıyoruz ifadelerini kullandı.

Almanyaya LNG tedariği de masada olacak
Scholz ve Habecke Kanada ziyaretlerinde üst düzey bir ticaret heyeti eşlik ediyor. Scholz, Montrealde Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir akşam yemeğinde bir araya gelirken, iki liderin Pazartesi günü de istişarelerde bulunacakları belirtildi.

Ziyaret sırasında hidrojen üretimi ve nakliyesinde daha yakın bir iş birliğine yönelik bir anlaşma imzalanması bekleniyor. Almanyaya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariği ve pil üretimi için önemli olan ve Kanadada bulunan nikel, kobalt, lityum ve grafit gibi mineral ve metallerin çıkarılmasının desteklenmesi gibi başlıkların da planlanan iş birliğinin kapsamında olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık bir milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle Kanada, Rusyadan sonra dünyanın ikinci büyük ülkesi, ancak yaklaşık 37 milyonluk bir nüfusa sahip. G7 üyesi olan ülke, aynı zamanda BerlininNATO müttefiklerinden de biri.

Son güncelleme: 10:58 22.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı