• Turkhane Logo

Alman yatırımcının Türkiye'ye gelmek için ilk şartı hukuk!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler bir türlü istenen seviyeye gelmedi.

15:58 15 Şubat 2019 Cuma
Alman yatırımcının Türkiye'ye gelmek için ilk şartı hukuk!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler bir türlü istenen seviyeye gelmedi.

Bunda, AKP iktidarının öngörülemez kararları, hukuki güvencenin zayıflaması ve hukuk devleti ilkesinin zedelenmesinin önemli bir payı olduğu görüşü hakim.

DW Türkçenin haberine göre, her ne kadar siyasi açıdan Ankara-Berlin hattında bir yakınlaşma olsa da, ekonomik alanda hala ilerleme kaydedilebilmiş değil. 

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliğinin Dış Ticaret Direktörü Volker Treier, Almanya’nın Türkiye’ye ihracatının 2018 yılında yüzde 10 oranında gerilediğini belirtti ve Alman firmalarının Türkiye ekonomisine olan güvenlerindeki tahribatın sürdüğünü kaydetti.


Türkiye’deki Alman yatırımlarının bir süredir aynı seviyede seyrettiğine değinen Treier, TLdeki kötü gidişata işaret etti ve hukuki güvenceler konusunda Türkiye’de yaşanan sorunların sürdüğünü vurguladı.

Türk ekonomisinin yıpranmışlığı kendini hem ihracatta hem de yatırımlarda belli ediyor ifadesini kullanan Treier, Alman şirketleri açısından Türkiye’ye yatırımın yeniden cazip hale gelebilmesi için hukuki istikrar ve hükümet kararlarının öngörülebilirliğinin artmasının gerekli olduğunu vurguladı. Ancak Treier’e göre ekonomik ilişkiler açısından bir takım olumlu sinyaller de var. 2018’in ekim ayında Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in Ankara ziyaretini, doğru yöne atılmış olan ilk adımlar olarak niteleyen Volker Treier, ekonomik konularda bu sayede yeniden yapıcı bir diyaloğun başladığını ifade etti.



 

Son güncelleme: 15:58 15.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı