• Turkhane Logo

Albayrak’ın ekonomi paketinden kıdem tazminatı gaspı çıktı

31 Mart seçimlerinden sonra açıklanması beklenen ekonomi paketi Bakan Albayrak tarafından bugün açıklandı. Paketten ekonomik krizle mücadele için özlük haklardan ve kamu hizmetinden kısılacağı sonucu çıktı.

14:16 10 Nisan 2019 Çarşamba
Albayrak’ın ekonomi paketinden kıdem tazminatı gaspı çıktı
31 Mart seçimlerinden sonra açıklanması beklenen ekonomi paketi Bakan Albayrak tarafından bugün açıklandı. Paketten ekonomik krizle mücadele için özlük haklardan ve kamu hizmetinden kısılacağı sonucu çıktı.





Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019“u basın toplantısıyla açıkladı.


Albayrak, 31 Mart seçimleri sonrası Türkiye’nin gündeminin ekonomide reform olduğunu ve açıklayacakları paketin “önümüzdeki 4.5 yıl boyunca yılmadan kararlılıkla devam edeceğini” söyledi.

“İlk adımımız kamu bankalarımızın sermayelerini güçlendirmek için olacak” diyen Albayrak, konkordato ve kredi yapılandırma meselesini, herkesin çıkarına olacak bir şekilde yeniden ele alacaklarını anlattı.

Albayrak açıklamalarına şöyledevam etti:

“Bankalar Birliği öncülüğünde, kamunun olmadığı bir yapıda, buranın altını çiziyorum, kamu yok, enerji ve inşaat gibi yüksek sorunlu kredilerin olduğu iki sektörde, sorunlu varlıkları alıp, borç-hisse takası ile dışarı çıkaracak ve bankaların bilançolarını temizleyeceğiz. Bunun için, Enerji Girişim Sermaye Fonu ve Gayrimenkul Fonu Kurulması’nı gündeme aldık.”

BES VE KIDEM TAZMİNATINDA ‘REFORM’

Bireysel emeklilik sisteminin (BES) yeniden yapılandırılacağını belirten Albayrak emekçilere kötü haberi de verdi:

“Kıdem tazminatı reformunu da hayata geçireceğiz. Kıdem tazminatı fonu ile BES’in entegrasyonu sağlanacak. Yeni yapıyla birlikte 5 yılda, sistemde biriken fonların milli gelirin yüzde 10’unun üstüne çıkacağını öngörüyoruz. Finansal sektörün daha sağlıklı işleyişini sağlamak için reel sektör alanında bazı adımlar atacağız.”

‘TARIMDA MİLLİ BİRLİK PROJESİ’

Albayrak açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Gıda enflasyonu ile mücadele için en önemli yapısal reformumuz Tarımda Milli Birlik Projesi olacak. Taze meyve sebze pazarında dengeleyici unsur olması amacıyla Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığıyla Sera AŞ kurulacak.”

‘7 STRATEJİK SEKTÖR’

“İhracat-üretim stratejik planlamasında 7 stratejik sektör enerji, maden, petrokimya, ilaç, turizm, otomotiv ve bilişim. Varlık Fonu stratejik sektörlere yatırım planlaması yapacak. Turizm Master planı ile 4 yıl içerisinde 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm gelirine ulaşma hedefi gerçekleştirilecek.”

‘HUKUK VE EKONOMİ BİRBİRİNİ TAMAMLAR’

“Bir diğer reform alanımız yargı alanı. Hukuk ve ekonomi birbirini tamamlayan iki önemli alandır. Uzun vadeli yatırımlar, öngörülübelir hukuk pratiğine yakından bağlıdır. Yargı reformu strateji belgesinin güncellenmesi çalışması devam ediyor. Yargı reformu strateji belgesi yakında bakanımız tarafından açıklanacak.”

Son güncelleme: 14:16 10.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı