• Turkhane Logo

Alacaklılarıyla ‘icralık’ olan Yörsan Gıda ‘konkordato’ ilan etti

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan yarım asırlık gıda devi Yörsan Gıda konkordato istedi.

11:36 11 Ekim 2018 Perşembe
Alacaklılarıyla ‘icralık’ olan Yörsan Gıda ‘konkordato’ ilan etti
Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan yarım asırlık gıda devi Yörsan Gıda konkordato istedi.

Bazı alacaklılar ise şirketten ödeme alamadığı için icra takibi başlattı. Konkordato talep eden şirketlerin sayısı her geçen gün artarken, Yörsan Gıda’nın da borçlarını ödeyemeyerek konkordato talep ettiği ilan edildi.

Yörsan’ın önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, ekonomideki genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

LOJİSTİK GİDERLERİ, KREDİ MALİYETLERİ VB…


Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, konuya yakın bir kaynak, ‘zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki düşüş, akaryakıt fiyatındaki artış nedeniyle yükselen lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki çıkışın, şirketin mali dengesini bozduğunu’ belirtti.

ALACAKLILAR İCRA TAKİBİNE BAŞLADI 

Şirkete yönelik bazı alacaklılar ise icra takibine geçti. Şirkete süt veren bir şirket 400 bin liralık alacağı nedeniyle Yörsan’a yönelik ihtiyati haciz kararı aldırdı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 KURULUŞUNDAN BİRİ

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984’te Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran şirket dört yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldı.

Ocak 2018 tarihli ticaret sicil gazetesine göre Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye, kalan hisse ise Yörsan’ın üç kurucu kurucusundan Şerafettin Yörük’e ait.

 

Son güncelleme: 11:36 11.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı