• Turkhane Logo

AKP’li Özkaya’ya ‘vicdan’ tepkisi: Elini nerene koyarsan koy….

“Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar” diyerek akaryakıt zammının az olduğunu savunan AKP’li Ali Özkaya’ya, zammı çok bulan vatandaşlardan itiraz geldi.

12:32 01 Kasım 2021 Pazartesi
AKP’li Özkaya’ya ‘vicdan’ tepkisi: Elini nerene koyarsan koy….
“Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar” diyerek akaryakıt zammının az olduğunu savunan AKP’li Ali Özkaya’ya, zammı çok bulan vatandaşlardan itiraz geldi.


AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özkaya, akaryakıta peş peşe gelen zamlara da değindi.

Hukukçu kökenli olan ve Erdoğan’ın avukatlığını da yapan Özkaya, benzine yapılan zammın düşük olduğunu öne sürdü. Özkaya, “Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar. Geçen yıl bir varil petrol 40 dolardı şu anda 84 dolar. Yüzde 100’ün üzerinde bir artış var. Yüzde 30 civarında da petrol arttı” dedi.


YÜZDE YÜZE YAKIN ARTTI SAVUNMASI

Hükumetin milyarlarca liralık ÖTV’den feragat ettiğini iddia eden Özkaya, “Geçen yıl 6.80 olan mazot şu anda 8.30. Yüzde 24-25 oranında artış var. Doğalgaz ile yüzde 160 oranında artan akaryakıtın yüzde 25 artmasının sebebi 50 milyara yakın ÖTV’yi biz devlet olarak almıyoruz. Sırf çiftçi üretsin, kamyoncu çalışsın diye. Tarım ürünleri yüzde 100’e yakın arttı. Mazot yüzde 100 artmadı yüzde 25 arttı. Gübrede vatandaş haklı” diye konuştu.

Artan et fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özkaya, “Et fiyatlarında kesim 52 liraya çıkmış. 2,5 liraya arpa alıyoruz 1,90’a besicimize arpa veriyoruz. Besici üretebilesin destek olsun diye. Bu desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Geçtiğimiz hafta 72 kuruş zam gelen benzin fiyatı 10 liraya yaklaştı. Peş peşe gelen zamları protesto eden vatandaşların kaydederek sosyal medyada paylaştıkları videolar viral oldu.

VİCDAN OLMAYINCA ZAM HİSSEDİLMİYOR

Özkaya’nın açıklamaları sosyal medyada da yankı buldu. Cengiz Göçer adlı kullanıcı, “AKP’li Ali Özkaya, “Elimizi vicdanımıza koyarsak akaryakıtta çok artış yok arkadaşlar” dedi. Valla elini nerene koyarsan koy, akaryakıttaki artış ‘kol gibi’ abi” ifadeleriyle hem zamlara hem de AKP’li vekilin açıklamalarına tepki gösterdi.

Özkaya’nın zammı az bulduğunu söyleyen Deniz adlı kullanıcı, “Elini koyabilecek bir şey bulabildi mi acaba? AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya “Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar” dedi.

Özkaya’nın açıklamalarını eleştiren Mahmut Fasaloğlu adlı kullanıcı da, “Vicdan olmayınca zam fark edilmiyor. AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ‘Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok’ dedi” diyerek tepkisini gösterdi.
  AKP’li Ali Özkaya, Elimizi vicdanımıza koyarsak akaryakıtta çok artış yok arkadaşlar dedi.

Valla elini nerene koyarsan koy, akaryakıttaki artış kol gibi abi. — Cengiz Göçer (@_CengizGocer) October 31, 2021 Vicdan olmayınca zam fark edilmiyor.
AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok dedi. — Mahmut K.Fasaloğlu. (@dorduncu_mahmut) October 31, 2021
 

Son güncelleme: 12:32 01.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı