• Turkhane Logo

"Ağustos ayında gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler hıyar yememiş"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Ağustos ayının zam şampiyonu salatalık oldu.

17:53 03 Eylül 2021 Cuma
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Ağustos ayının zam şampiyonu salatalık oldu.


Ekonomist Tunç Şatıroğlu TÜİK verileri öncesi düşüş bekleyenlere bu ay hıyar yememişler diye kinayeli yorumda bulundu.
  Ağustos ayında gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler hıyar yememiş. https://t.co/0jJLbgFO63 — Tunç Şatıroğlu (@TuncSatiroglu) September 3, 2021  
Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklarken aylık bazda enflasyon yüzde 1,12 yükselirken yıllık bazda ise yüzde 19.25 oldu.


Gıda ve alkolsüz içeceklerdeki enflasyon yüzde 29,00 olarak aktarılırken Ağustos ayının zam şampiyonu salatalık oldu. Salatalığın fiyatı ağustos ayında fiyatı yüzde 56,30 arttı.

Enflasyon rakamlarında durum böyleyken ekonomist Tunç Şatıroğlu, TÜİK’in açıkladığı rakamlar öncesi enflasyonda düşüş bekleyenleri kinayeli şekilde eleştirdi.

Şatıroğlu “Bugün açıklanan enflasyon verileri ekonomistleri değerlendirmek için de kullanılabilir. Gıda fiyatlarında düşüş beklediği için enflasyonda gerileme bekleyen ekonomistlerin Türkiyede gıda alışverişi yapmadıkları ve Türkiyede bir lokantada da yemek yemedikleri anlaşılmış oldu.”

Şatıroğlu, bir başka paylaşımında da “Ağustos ayında gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler hıyar yememiş.” yorumunda bulundu.

Son güncelleme: 17:53 03.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı