• Turkhane Logo

ABD, Venezuela petrolü için dümeye bastı

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD'nin, petrol şirketlerine Venezuela'da yeniden faaliyetlerine başlaması için lisans verdiğini söyledi.

12:16 05 Haziran 2022 Pazar
ABD, Venezuela petrolü için dümeye bastı
Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD'nin, petrol şirketlerine Venezuela'da yeniden faaliyetlerine başlaması için lisans verdiğini söyledi.

Arjantinin Radiofonica isimli radyosuna konuşan Maduro, ABD tarafından ülkesine yönelik uzun süredir uygulanan ekonomik yaptırımların bir miktar gevşetildiğini ve bunun anlamlı olduğunu belirtti.

ABDnin hafif ama önemli adımlar attığını belirten Maduro, Amerika Birleşik Devletleri, (ABDli) Chevrona, (İtalyan) Eniye ve (İspanyol) Repsola Venezuelada gaz ve petrol üretimini başlatmaları için lisans vermesi, hafif ama önemli adımlardır. ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin, iktidar ile muhalefet arasında Ekim 2021de kesilen diyalog müzakerelerinin yeniden başlatılmasını teşvik için bu adımları attığı değerlendiriliyor.

Öte yandan ABDnin Venezuelayı Amerikalılar Zirvesine davet etmemesine değinen Maduro, Latin Amerika ve Karayiplerin sesinin, Amerikalılar toplantısına götürülmesi bence iyi görünüyor. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandezin sesinde iyi temsil edileceğiz. dedi.

Maduro, Venezuelanın dışlanmasının ABDli yöneticilerinden korkusundan kaynaklandığını vurgulayarak, Washingtonda ne yaparlarsa yapsınlar, Venezuelanın sesi, Kübanın sesi ve Nikaraguanın sesi, Los Angelese ulaşacak ve bizim sesimiz orada olacak. dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2 Mayıstaki açıklamasında, Küba, Nikaragua ve Venezuelanın demokrasiye saygı duymadıklarını gerekçe göstererek, bu ülkeleri Amerikalılar Zirvesine davet etmeyeceklerini duyurmuştu.

ABD, Ukrayna işgali nedeniyle Rusyaya uygulanan petrol ambargosu nedeniyle oluşan eksiği  kapatmak için alternatif üreticiler arıyordu.

Son güncelleme: 12:16 05.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı