• Turkhane Logo

90 gün geçti, projelerden hangisi bitti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası değişen rejimle birlikte 100 günü kapsayan eylem planını açıkladı.

14:38 31 Ekim 2018 Çarşamba
90 gün geçti, projelerden hangisi bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası değişen rejimle birlikte 100 günü kapsayan eylem planını açıkladı.

Üzerinden tam 90 gün geçti. Ancak henüz ortada gözle görülür bir değişiklik yok. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, “Projelerden hangisi bitti?” diye soruyor.

Bakanlıkların 46 milyar liralık bütçeyle 400 projeyi hayata geçirme vaadini hatırlatan Muratoğlu, “Kaç lira harcandı? Hangileri yapıldı? Sizce 10 gün sonra bu sözleri hatırlarlar mı? Bu planlardan medet uman var mıydı?” sorusuna cevap arıyor.

Bu süreçte enflasyon yüzde 24e çıktı. Sarayda 1108 yeni personel işe girdi. Çalışan sayısı 2 bin 374e yükseldi. 


İroni ile yazısına devam eden ekonomist, “Çok önemli devrim niteliğinde başka bir icraat; Muş Havalimanının adı Sultan Alparslan Havalimanı olarak değiştirilecekti. Demek tabelacının işi bitmedi. Aynı benim badanacı gibi” ifadesini kullanıyor.

Erdoğan’ın ayrıca “İstanbula kanal açılacak. Butik şehirler kurulacak. Şehirler dikey değil yatay mimari olacak. Kamuya ait atıl araziler ekonomiye kazandırılacak” vaatlerini verdiğini hatırlatan Muratoğlu, “Yargıda hedef süre uygulamasına geçilecekti. Yargılama süresi kısalacaktı. Galiba sadece Amerikalı rahip için adım atıldı” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Musul ve Basra konsoloslukları yeniden işler hale gelecekti. Nasip değilmiş demek ki! Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecekti. Silikon Vadisi benzeri bilişim vadisi kurulacaktı. Yazılım, bilişim, sağlık, eğitim, film yapımı ağırlıklı yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri falan filan… Neyse ki daha 10 gün var.”
  /
/ SEZON SONU İNDİRİMİ: İŞTE ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE PROGRAMI ZAMLARI TOPYEKÜN MÜCADELE TOPLANTILARINDA BOY GÖSTERENLER YAPTI

Son güncelleme: 14:38 31.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı