• Turkhane Logo

81 şehirde hükumete karşı ‘Kıdem tazminatıma dokunma’ yürüyüşü

Türk-İş’e bağlı sendikalara üye olan işçiler, 81 ilde eş zamanlı yaptıkları eylemlerle hükumetin kıdem tazminatı ile ilgili yapmak istediği düzenlemeyi protesto etti.

11:06 30 Haziran 2020 Salı
81 şehirde hükumete karşı ‘Kıdem tazminatıma dokunma’ yürüyüşü
Türk-İş’e bağlı sendikalara üye olan işçiler, 81 ilde eş zamanlı yaptıkları eylemlerle hükumetin kıdem tazminatı ile ilgili yapmak istediği düzenlemeyi protesto etti.



İşçiler kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, buna dokunulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

 İşçinin kıdem tazminatı hakkının Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’na (TES) dönüştürülmek istenmesine Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), ülke genelinde eş zamanlı yaptığı kitlesel açıklamayla cevap verdi. İktidara 81 ilden aynı anda “Kıdemime dokunma” mesajı veren Türk-İş işçileri, kıdemi “kırmızı çizgi” olarak niteledi.


İŞÇİLERİN HUZURU BOZULDU

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre yurdun dört bir yanından iktidara seslenen işçiler, kıdem tazminatının gündeme getirilerek işçinin huzurunun bozulduğunu, kıdem tazminatı hakkının yok edilmesine yol açacak her türlü adımın karşısında olacakları mesajını verdiler. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ortak açıklama eylemini makamında yönetim kurulu üyeleri ve bazı sendika başkanlarıyla izlerken, Türk-İş’in Ankara’daki açıklamasını Türk-iş Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin yaptı.

TARAFLARIN HERHANGİ BİR TALEBİ YOK

Kıdem tazminatında bazı düzenlemeler yapılmak istendiği hatırlatılan açıklamada, “İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi ve mutabakatı yoktur. Hakların tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Kıdem tazminatı işçinin kırmızı çizgisidir” denildi.

İŞÇİLER ZATEN YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Ekonomide sıkıntıların aşılması için çözümün yine işçide arandığı belirtilen metinde, “Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır” denildi.

Son güncelleme: 11:06 30.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı