• Turkhane Logo

​50 Cent, milyonları Bitcoin’le kandırmış

Ekonomi dünyasında son ayların en çok konuşulan konusu Bitcoin. Piyasaların bu “kripto çocuğu” kırdığı rekorlarla herkesin iştahını kabartmış durumda.

19:44 27 Şubat 2018 Salı
​50 Cent, milyonları Bitcoin’le kandırmış
Ekonomi dünyasında son ayların en çok konuşulan konusu Bitcoin. Piyasaların bu “kripto çocuğu” kırdığı rekorlarla herkesin iştahını kabartmış durumda.

Ancak uzmanlar sık sık uyarılarda da bulunuyor. Ne ki, bir ara yaşadığı sert düşüşler de dengesiz bir ritimde olduğunu gösteriyor.
 
Hatta bazı ülkeler yasaklama yoluna da gitmiş durumda. Deutsche Bank’ın Baş Uluslararası Ekonomisti Torsten Slok’tan da, “2018’de çöküş yaşayabilecekler arasında” gösterdi Bitcoin’i.
 
Türkiye de, topa giren ülkelerden. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, finans tarihinin en büyük balonu olan ‘lale çılgınlığı’na benzetirken, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, “küresel devrim” olarak niteliyor Bitcoin’i.





 
2017’de 19 bin dolar seviyelerine kadar çıkan kripto para, ilk çıktığı dönemde 1000 dolar seviyesindeydi.
 
Geçen günlerde, Elon Musk’ın Twitter’dan sahip olduğu Bitcoin miktarını açıklaması gündem olurken, ABDli rapçi 50 Cent hakkındaki bir Bitcoin hikâyesi gündemde bu aralar.
 
50 Cent’in bir Bitcoin milyoneri olduğu iddia ediliyordu. Ancak bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış.
 
Sputnik’te yer alan habere göre, ABD’li rapçinin Bitcoin’den kazandığı para birkaç bin dolarla sınırlı.
 
50 Cent’in uzun süredir iflas davasında yargılandığı belirtiliyor. Bitcoin konusunda bugüne kadar suskun kalmasının nedeninin de “imajına zarar vermememesi” olduğu söyleniyor.
 
Gerçek adıyla Curtis Jackson, sonunda hesabında unuttuğu Bitcoinlerden 8 milyon dolar kazandığı yönündeki iddiayı yalanladı.
 
Aslında doğrudan bir yalanlama söz konusu değil Jackson’dan.
 
İflas davasındaki mahkeme kayıtları, bu iddiayı yalanlıyor.
 
Jackson, ifadesinde şunları kaydediyor:
 
Markamı ilgilendiren tüm çevrimiçi işlemler, bağımsız olarak sahip olunan ve işletilen üçüncü parti bir şirket olan Central Nervous LLC tarafından gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak gerçekleşen sınırlı sayıdaki Bitcoin işlemleri, şu andaki döviz kuruna göre eş zamanlı olarak ABD dolarına dönüştürülmüştü.”




Son güncelleme: 19:44 27.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı