• Turkhane Logo

2018 sonu itibarıyla icra dosya sayısı 20 milyona dayandı

2018 yılının son aylarında adliyelerde bekleyen icra ve iflas dosya sayısının 20 milyona dayandığı ortaya çıktı.

14:23 02 Kasım 2018 Cuma
2018 sonu itibarıyla icra dosya sayısı 20 milyona dayandı
2018 yılının son aylarında adliyelerde bekleyen icra ve iflas dosya sayısının 20 milyona dayandığı ortaya çıktı.

2018 yılının son aylarında adliyelerde bekleyen icra ve iflas dosya sayısının 20 milyona dayandığı ortaya çıktı. Son 10 yıl içerisinde dosya sayısının yüzde yüzün üzerinde artış gösterdiği ve son günlerde ilan edilen konkordato sonrası alacaklı firmaların icra takibi başlattığı belirtiliyor.

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) günlük tutulan verilere göre İcra Dairelerindeki İcra (Esas) ve İflas Dosya Sayıları 20 milyona dayandı. 2008 yılında 8 milyon icra ve iflas dosyalarının sayısı 2018 yılında 20 milyona dayandı. İcra dairelerindeki icra ve iflas dosyası sayısı 19 milyon 901 bin 807’ye çıktı.

BANKA VE TELEFON ŞİRKETLERİ ÖNDE


Durumu Sözcü’ye değerlendiren avukatlar en çok bankaların ve telefon şirketlerinin vatandaşa açtığı icra dosyalarının olduğunu bu nedenle diğer icra dosyalarının hızlı bir şekilde yapılamadığını söylüyor. İcra müdürlüklerine giden avukatlar ise durumu ‘İş bitmiyor’ olarak yorumluyor.

HER GEÇEN GÜN İCRA DOSYASI ARTIYOR

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda icra dairelerinin esas sayısı Kasım itibariyle 30 bini geçeceğini ifade eden Avukat Cenk Söbe, “Yılsonuna kadar 35 bini bulması halinde İstanbul Adliyesi’nde 37 icra dairesi ve 3 iflas dairesi bulunduğu göz önüne alındığında, sadece İstanbul adliyesinde 1 milyon 295 bin tane icra dosyasından bahsetmek gerekecektir.” dedi.

VATANDAŞIN BANKA VE GSM FİRMALARI İLE BAŞI DERTTE

İcra dairelerinde işlem yapmak eskisi gibi kolay olmadığını belirten Ticaret Hukuku Avukatı Melike Zeynep Daye, “Bankaların ve  GSM sektöründeki firmaların vatandaşa açtığı icra dosyaları diğer icra dosyalarının önünü tıkıyor. Dolayısıyla diğer avukatlar bireysel olarak icra takibi başlatmak istediğinde bu durum zaman alıyor. Kurumsal icraların sayısı bireysel icra sayısını geçiyor. ” dedi.
 

Son güncelleme: 14:23 02.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı