• Turkhane Logo

İnşaat sektörünü teşvik ve kampanyalar da kurtaramadı

Ekonomik krizden en fazla etkilenen inşaatın GSYH’den aldığı pay küçülürken, satışları canlandırmak için yapılan teşvik ve kampanyalar da yeterli olmadı.

19:50 23 Ocak 2019 Çarşamba
 İnşaat sektörünü teşvik ve kampanyalar da kurtaramadı
Ekonomik krizden en fazla etkilenen inşaatın GSYH’den aldığı pay küçülürken, satışları canlandırmak için yapılan teşvik ve kampanyalar da yeterli olmadı.


 Derin bir krizden geçen inşaat sektöründe, son bir yılda verilen teşvikler ve yapılan kampanyaların kalıcı bir toparlanma başlatmaya yetmediği ve sektörün 2019’a da temkinli girdiği belirtildi.

Reuters’in haberine göre, Türkiye’nin önde gelen denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sağlayıcısı KPMG, “İnşaat Sektörel Bakış 2019” raporunu açıkladı. Raporda, ekonomideki dalgalanmaların etkisiyle 2018’de de daralmaya devam eden sektörde, son dört yıldır büyüme ivmesinin yavaşladığı ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’dan (GSYH) aldığı payın da küçüldüğü vurgulandı.


2019 İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN KRİTİK

Rapora göre, son bir yılda sektöre verilen teşvikler ve yapılan kampanyalar kalıcı bir toparlanma süreci başlatmaya yetmezken; 2019 inşaat sektörü için dikkatli adımların atılacağı bir yıl olacak.

Yaşanan daralma sebebiyle inşaat sektörünün genel istihdam içindeki payının da düştüğü belirtilen rapora göre, asgari ücret artışı sektörde maliyetler üzerine ilave bir yük getirecek.

CANLANMA İÇİN FAİZLER TEK HANEYE DÜŞMELİ

Sektörün 2019’da toparlanabilmesi için finansal piyasalarda istikrarın ve bunun pozitif yansımanın en kısa süre içinde ortaya çıkması gerektiğini belirten KPMG Türkiye Altyapı ve İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, konut sektöründe satışların yükselmesi için faizlerin kalıcı olarak gerilemesi ve tekrar tek haneli seviyelere çekilmesinin önemine işaret etti.

Hükümetin 2019’da sektörü canlı tutacak enstrümanları devreye alma uygulamalarına devam edeceği öngörüsünde de bulunan Ünal, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin de alt yapı yatırımlarını canlandırabilecek bir unsur olduğunu belirtti.

Son güncelleme: 19:50 23.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı