• Turkhane Logo

Velilerden AKP'ye "Simit Sarayı" göndermesi

İflasın eşiğine gelen ve üç aydır öğretmen maaşlarını ödeyemeyen Doğa Koleji'nde eğitim-öğretim aksamaya başladı. Veliler bugün de okul idaresi ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetini protesto etti.

19:38 15 Aralık 2019 Pazar
Velilerden AKP'ye
İflasın eşiğine gelen ve üç aydır öğretmen maaşlarını ödeyemeyen Doğa Koleji'nde eğitim-öğretim aksamaya başladı. Veliler bugün de okul idaresi ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetini protesto etti.

Öğretmenlerin iş bıraktığı Doğa Kolejinde krizin aşılıp aşılmadığına dair açıklamanın 14 Aralıkta yapılacağı belirtilmişti. Ancak genel müdürlük bu tarihin üzerinden bir gün geçtiği halde açıklama yapmadı. 
Bunun üzerine yağmurlu havaya rağmen İstanbul Ataşehirde Doğa Kolejleri Genel Müdürlüğü binası önünde toplandı.
Velilerden Sonnur Meriç Artık dayanacak gücümüz kalmadı. dedi.
BİR SİMİT KADAR DEĞERİMİZ YOK GÖNDERMESİ 
Doğa Kolejleri velileri bugün genel müdürlük binası önünde eylem yaptı. Mağduriyetlerine seyirci kalan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine tepki gösteren veliler, “Bir simit kadar değerimiz yok.” ifadeleini kullandı. 
Veliler kendilerine idare tarafından verilen sözlerin yine tutulmadığını belirterek, hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.
Doğa Kolejinde öğretmenler üç aydır maaş alamadığı için iş bırakma eylemi başlatmıştı. 
Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde toplanan veliler, Artık yeter. dedi.
Göz yaşlarına hâkim olamayan velilerden Sonnur Meriç, “Gerekirse kermes kurarım yine de öğretmenlerime bakarım. Okullarda elektrik ve doğalgaz yok.” dedi.
Ziraat Bankasının Simit Sarayının yüzde 51 hissesini satın almasına, “Simitler kadar değerimiz yok.” sözleriyle tepki gösterdi. 
MAGAZİN HABERLERİNİ BIRAKIN, GERÇEKLERİ YAZIN
Televizyon kanallarına da seslenen veliler, “Magazin haberlerini bırakın, sesimizi duyurun.” çağrısında bulundu.
Yağmura rağmen bir açıklama için saatlerdir beklediklerini söyleyen veliler, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu’na da seslenerek, “Vedat buraya” şeklinde slogan attı.

Son güncelleme: 19:38 15.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı