• Turkhane Logo

Uzaktan eğitim öğrencileri zirveye taşıyor!

Kars'ın Kümbet köyünde, bir üniversite öğrencisi ile 4 ilkokul öğrencisinin uzaktan eğitim amacıyla internete erişmek için yaptığı yardım çağrısını CHP'li Barış Yarkadaş duyurdu.

20:34 28 Eylül 2020 Pazartesi
Uzaktan eğitim öğrencileri zirveye taşıyor!
Kars'ın Kümbet köyünde, bir üniversite öğrencisi ile 4 ilkokul öğrencisinin uzaktan eğitim amacıyla internete erişmek için yaptığı yardım çağrısını CHP'li Barış Yarkadaş duyurdu.


Karsın Arpaçay ilçesi Kümbet köyünde şebeke sıkıntısı nedeniyle evlerinden internete erişemeyen 5 öğrenci, çektikleri video ile her gün ders çalışabilmek için 1 kilometre uzaklıktaki tepeye çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı. Evlerinden internete erişmek istediklerini söyleyen öğrenciler yardım çağrısında bulundu.

Kümbet köyünde, bir üniversite öğrencisi ile dört ilkokul öğrencisinin yardım çağrısını eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medyadan paylaştı.


Köydeki şebeke sıkıntısı nedeniyle eğitim amacıyla internete erişmek için, 1 kilometre uzaklıktaki bir tepeye çıkmak zorunda kaldıklarını anlatan 5 öğrenci, havaların soğuduğunu, derslere katılmakta zorlandıklarını söyleyerek sıkıntılarının giderilmesini istedi. EBA’ya ve diğer uzaktan eğitim araçlarına erişemediklerini söyleyen öğrenciler, “Biz de şehirdeki öğrencilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz. Köyde yaşadığımız için diğerlerinden eksik kalmak istemiyoruz. Eğitimimizi almak istiyoruz. Eğitimimizi tamamlamak istiyoruz” diyerek yardım çağrısında bulundu.

Yarkadaş, öğrencilerin çağrısını sosyal medya hesabından paylaşırken şöyle dedi: “Bu görüntüler memleketim Karstan geldi. Kümbet Köyündeki çocuklar, videoyu izleyen herkese ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyor. Sayın Selçuk, gördüğünüz üzere, sizin anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok. Çocuklar ne internete girebiliyor ne de derslere katılabiliyor.
  Bu görüntüler memleketim Karstan geldi. Kümbet Köyündeki çocuklar, videoyu izleyen herkese ve MEB @ziyaselcuk a sesleniyor. Sayın Selçuk, gördüğünüz üzere, sizin anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok. Çocuklar ne internete girebiliyor, ne de derslere katılabiliyor. pic.twitter.com/riCFlzFeHF — Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) September 28, 2020  

Son güncelleme: 20:34 28.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı