• Turkhane Logo

Üniversite tercihlerinde şimdi de kılavuz kaosu

ÖSYM, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına ait (YKS) tercih kılavuzunu yayımladı ancak, kılavuza geçen senenin puan ve başarı sıralamalarını koymadı.

17:23 01 Ağustos 2018 Çarşamba
Üniversite tercihlerinde şimdi de kılavuz kaosu
ÖSYM, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına ait (YKS) tercih kılavuzunu yayımladı ancak, kılavuza geçen senenin puan ve başarı sıralamalarını koymadı.

Bu da yeni bir kaosu  beraberinde getirdi. Öğrenciler önceki yılın başarı sıralaması ve puan bilgileri olmadan, hangi verilere dayanarak üniversite tercihi yapacaklarını bilmediklerini ifade ederek, kılavuzun yeniden düzenlenmesini istedi. Bunun üzerine vakıf üniversiteleri kendi üniversitelerine ait önceki yılın başarı sıralamaları ve puan bilgilerini paylaştı, ancak devlet üniversiteleri benzer bir girişimde bulunmadı. Veli ve öğrenciler duruma tepki gösterdi.

ELLERİNDE SADECE 2016 VERİSİ VAR

Bu yıl YKS sınavında puan türleri değişti, bunun üzerine ÖSYM yayınladığı 2018 tercih kılavuzunda okulların geçen seneki başarı sırası ve taban puanlarını yayımlamadı. Böylece velilerin elinde veri olarak yalnızca 2016 yılının puan listesi olan 2017 kılavuzu kaldı.


Veliler tercih yapmak için ellerinde yeni bir veri olmadığını ifade ederek geçen senenin puan ve sıralama bilgilerinin kılavuzda paylaşılmasını istedi. ÖSYM çağrı merkezini arayıp konuyu ilettiğini belirten veliler görevlilerin bu konuda duyarlı olmadığını söyledi.

Veli ve öğrenciler, bu sene puan sistemi değişmiş olsa da geçen senin verilerinin en güncel veri olduğunu ve bunlara ihtiyaçları olduğunu ifade etti.


  Tercih klavuzu aciklaniyor puan yok basari siralamasi yok biz neye gore tercih yapacagiz gecensene onceki senelere gore tercih yapiyorduk ama ozaman tm1 tm2 tm3 vardi simdi oda yok #yks2018 — Melek ÇAĞATAY (@melekkkk23) 1 Ağustos 2018 Allah aşkına bu nasıl tercih klavuzu?! — ZEYNEP (@zeykacmazz) 1 Ağustos 2018 @OSYMbaskanligi Yeni Tercih Klavuzu gelmiş ve yine puanlar yok başarı sıraları yok delircemm 2017 puanlarına bakarak tercih yapamayız lütfen yayınlayın #Yks2018 #ösym #yök — Erdem Bayır (@erdembayrr) 1 Ağustos 2018 Ösym tercih klavuzu yayınlıyor içinde puan yok sıralama yok kontenjana göre giricez sanırım siz ne işe yarıyorsunuz öğrencinin emeklerini çöpe atmaktan başka https://t.co/pAgDOTtSfq — Songül (@Songulkio) 1 Ağustos 2018



Son güncelleme: 17:23 01.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı