• Turkhane Logo

Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesine idam fermanı

En iyi liseleri yok ettikleri formül Boğaziçi ve ODTÜ için devrede

13:51 26 Eylül 2017 Salı
Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesine idam fermanı
En iyi liseleri yok ettikleri formül Boğaziçi ve ODTÜ için devrede

Erdoğan Rejimi, Türkiyenin en başarılı liselerini yok etmek için devreye koyduğu proje lise uygulamasını şimdi de Türkiyenin en iyi 10 üniversitesi için devreye koydu. 

Proje liseler ilan edildikten sonra bir dizi yönetmelik yayınlanmış ve okullardaki başarılı öğretmenler tek tek sürgün edilip kadrolar değiştirilmişti. Ardından okulların yönetimlerine İmam Hatiplerden ve Memur-Sen üyelerinden atamalar yapılmıştı. Böylece Türkiyenin en iyi liselerinden geriye eser kalmamıştı. 

İLK ON ÜNİVERSİTE HEDEFTE
Şimdi de Türkiyenin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği ilk 10 üniversiteyi hedef aldı Erdoğan Rejimi.

Türkiyenin en başarılı üniversitelerinin statüsü değişiyor. ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepenin de içinde olduğu 10 üniversite, araştırma üniversitesi olacak. En başarılı liseler yok edilirken proje lise kavramı kullanılmıştı, bu kez ise araştırma üniversitesi kavramı kullanılıyor. 

Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 üniversitenin ismini bizzat açıkladı.

Yükseköğretim 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen üniversitelerin ismini açıkladı. Erdoğan, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir İleri teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin isminin araştırma üniversitesi olarak belirlendiğini açıkladı. Erdoğan, yedek olarak Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesinin ismini açıkladı.

YÖNETMELİKLER ARDINDAN GELECEK
Erdoğanın bu açkılamasının ardından YÖK bir dizi yönetmelik üzerinde çalışacak. Ardından üniversitelerin kadrolarında büyük değişimler yapılması bekleniyor. 

Son güncelleme: 13:51 26.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı