• Turkhane Logo

TEOG'u Bilal Erdoğan mı kaldırttı?

TEOG'un kaldırılması ve üniversiteye giriş sınavlarının değişmesinin arkasında Bilal Erdoğan'ın olduğu iddia edildi

08:41 28 Eylül 2017 Perşembe
TEOG'u Bilal Erdoğan mı kaldırttı?
TEOG'un kaldırılması ve üniversiteye giriş sınavlarının değişmesinin arkasında Bilal Erdoğan'ın olduğu iddia edildi

Sil baştan düzenlenen eğitim sistemi, kaldırılan TEOG ve değiştirilen üniversiteye giriş sistemi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, TEOGun kaldırılmasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin bir toplantısı sırasında alındığını, amacın ise öğrencilerin Bilal Erdoğanın da kurucu üyesi olduğu TÜRGEV ve Ensar gibi vakıfların yurtlarında kalmaya mecbur bırakılması, böylece daha fazla AKP yandaşının yetiştirilmesi olduğunu iddia etti. 

Takan yazısında, hem TEOGun kaldırılmasının hem de üniversiteye giriş sınavının yeniden düzenlenmesinde Bilal Erdoğanın çocuklar evlerine yakın okullara gitsin önerisinin etkili olduğunu belirtti. Takana göre, TÜRGEV ve Ensar yurtları da ev kategorisinde ve amaç öğrencileri bu evlere yönlendirmek.

Takanın yazısının ilgili bölümü:

TEOG kaldırıldı, üniversiteye giriş sistemi değiştirildi. Peki herkesin evini mutlaka ilgilendiren bu kararı kimler aldı ve nerede alındı?. Eğitim Bakanlığında, YÖKte alınmadı da nerede oldu bitti bu işler?..

En doğru cevabı vereyim;

Saray da aile içi kabinede. Bilirsiniz!.. Bu tip haberleri saraydan sağlam kaynaklardan çıkışlı olmadan kaleme almam. İşin sırrı, Erdoğanın çocuklar evlerine en yakın okullarına gitsin sözlerinde gizliymiş. Eğitim sistemimize damga vuran (!) son iki değişikliğin gerçek mimarı Bilal Erdoğan mış.. Gerçek Eğitim Bakanı ve aynı zamanda YÖK Başkanı olan Bilal Erdoğan... Aile içi karar toplantısında Bilal Erdoğan babasına yeni sistemleri anlatması sırasında  çocuklar evlerine en yakın okullara gitsin demesini ve böylece haklılık ve inandırıcılığın çok yüksek olacağını önermiş. Aile kabinesi uygun bulmuş, R. Erdoğanda son onayı vermiş. Buyrun size yeni eğitim sistemi!..

Daha anlaşılır hale getireyim;

Bilal Erdoğan ve sahibi olduğu TÜRGEVin eğitim alanındaki yoğun faaliyetleri malumunuz.. ENSAR Vakfının da... Bunların ne kadar sayıda yurtlara sahip olduğunu bilemiyoruz. Ancak en imtiyazlı şekilde korundukları ve çoğaldıkları gayet net. Projenin özü şöyle; diyelim ki, evinizin yakında çocuğunuza istediğiniz gibi bir okul bulamadınız. TÜRGEVe veya ENSARa yönlendirilirsiniz. Oralarında yurtları ev statüsünde değil mi?.. İkametgah belgesi temin etme gibi bir sorununuzda olmaz. Verirsiniz yurda bebeyi!.. Maddi durumuz sıkıntılıysa ona da çözüm bulurlar, aklınız arkada kalmaz. Hem çocuk diplomayı aldıktan sonra sıkı da bir Erdoğanist olur!.. Olsun varsın ne çıkar mı?..

Yeni projenin, ışık evleri projesinin kopyası olduğunu hala göremiyorsanız, benim size söyleyecek hiç bir sözüm yok.

Son güncelleme: 08:41 28.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı