• Turkhane Logo

Tek cümle için öğretmenlikten atıldı

Erdoğan Rejimi'nde memuriyetten atılmak bu kadar kolay.

08:56 16 Nisan 2017 Pazar
Tek cümle için öğretmenlikten atıldı
Erdoğan Rejimi'nde memuriyetten atılmak bu kadar kolay.

Adıyaman’da bir öğretmen 15 Temmuzun ardından sosyal medya hesabında, “Darbe mizanseninin bizleri götüreceği yer başkanlık sistemidir, tek adam yönetimidir” paylaşımında bulundu. Öğretmen bu paylaşımı gerekçe gösterilerek öğretmenlikten men edildi.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde İngilizce öğretmenliği yapan Zekiye Şeker, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından sosyal medya hesabındaki bir paylaşımı gerekçe gösterilerek devlet memurluğundan men edildi. Öğretmen Şeker’e 12 Nisan’da referanduma 4 gün kala cezası tebliğ edildi.

Eğitim Sen üyesi Zekiye Şeker, darbe girişiminden bir gün sonra kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım bahane edilerek, öğretmenlikten men edildi. 2014 yılından beri aynı okulda öğretmenlik yapan, bir dönem görevlendirmeyle müdür yardımcılığı görevini de üstlenen Zekiye Şeker, darbe girişiminin ertesi günü kişisel sosyal medya hesabından, “Darbe mizanseninin bizleri götüreceği yer başkanlık sistemidir, tek adam yönetimidir” paylaşımında bulundu.

Devamında, “Biz bu ülkede ne cuntacıları ne de cunta girişiminin kaymağını yiyen siyasileri istiyoruz. Adına demokrasi dediğimiz şey birilerinin koltuklarını sağlamlaştırması değildir. Baki olan ve mücadele etmeye değer tek şey ‘özgür yaşam’dır. Dün yaşanan olaylarda askerin silah sıktığı polislerin ve sivillerin, sivillerin darp ettiği ve kafa kestiği askerin vebali koltuk sevdasında ısrar edenlerin üzerindedir. Ölümlerin yaşandığı hiçbir müdahale kabul edilemez, edilmemelidir!” ifadelerini kullandı.


Önce açığa alındı
Şeker, bu paylaşımı nedeniyle 21 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Devlet Memurları Kanunu’na göre 10 gün içinde ifadesi alınması gereken Şeker’in ifadesi, 6 Ekim 2016 tarihinde alındı. 31 Ekim’de göreve iade edilen Şeker, iki ay sonra 31 Aralık 2016 tarihinde devlet memurluğundan çıkarma teklifi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Şeker, 12 Nisan 2017 tarihinde oy çokluğu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E-b maddesi uyarınca memuriyetten çıkarıldı.

Son güncelleme: 08:56 16.04.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı