• Turkhane Logo

Okullar açılmadan 500 öğretmen korona oldu

21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimin risklerine dikkat çeken Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumluluk almamakla suçladı.

17:52 16 Eylül 2020 Çarşamba
Okullar açılmadan 500 öğretmen korona oldu
21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimin risklerine dikkat çeken Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumluluk almamakla suçladı.


Eğitim emekçileri alt yapı ve gerekli önlemler alınmadan yüz yüze eğitime geçmenin riskli olacağını söylüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, “İnsanlara panik yaptırmak gibi bir amacımız yok. Okulların açılması temel hedefimiz ama bilimin de ne söylediği ortada, o riske karşılık ciddi önlemlerin alınması gerekiyor. Hiçbir ekonomik kaygı gütmeden kamu kaynakları harcanmalı ve okullarda tez zamanda açılmalı. Çünkü esas olan yüz yüze eğitimdir” dedi.

24 AĞUSTOS İTİBARIYLA 500 ÖĞRETMENE COVİD-19 TEŞHİSİ


Henüz yüz yüze eğitime geçilmeden 24 Ağustos itibariyle öğretmenlerin okullara çağrılması ardından 500 öğretmenin koronavirüse yakalandığını hatırlatan Yulcu, “Herkesin okulda bulunmadığı bir süreçte bu kadar vaka çıktı bu da aslında karşı karşıya olduğumuz riski gösteriyor. Bu noktada MEB sorumluluk almamak için öğretmen ve velilere taahhütname imzalatıyor. Bu devletin sorumluluğu fakat bugün bu sorumluluk velilere ve öğretmenlere yüklenmek isteniyor. Bunlar sosyal devlet mantığıyla bağdaşmayacak şeyler. Bir risk mutlaka olacaktır ama bununla mücadele edilebilir. İktidara böyle bir görevi ve sorumluluğunu hatırlatmak bizim görevimiz” diye belirtti.

CİDDİ YAKLAŞILMALI, BÜTÇE AYRILMALI

MA’dan Eylem Akdağ‘a konuşan Yulcu, okulların açılması durumunun 18 milyon öğrenci ve 1 buçuk milyon eğitimciyi ilgilendirdiğini anımsattı, “Aslında bakılınca bütün bir toplumu ilgilendiren mesele. Çok ciddi yaklaşılmalı ve büyük bütçeler ayrılmalı. Uzaktan eğitim mevcut şekliyle olmaz. Bakanlığın verilerinde de bu durum gözler önüne serildi. Öğrencilerin 4/’i ulaşabildi. Çocukların eğitim hakkı bu koşullarda ihlal ediliyor. Çünkü hala ülkemizde televizyonu, bilgisayarı olmayan çokça çocuk var. İçeriği zaten problemli olan bir eğitim evde ve ekran başında haliyle yüz yüze eğitimin yerini alamaz” dedi.

Son güncelleme: 17:52 16.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı