• Turkhane Logo

Milletvekillerine çifte maaş

Üretim Reformu Yasa Tasarısı’nda AKP Milletvekillerinin girişimiyle sürpriz bir son dakika değişikliği yapıldı.

14:00 02 Haziran 2017 Cuma
Milletvekillerine çifte maaş
Üretim Reformu Yasa Tasarısı’nda AKP Milletvekillerinin girişimiyle sürpriz bir son dakika değişikliği yapıldı.

Üretim Reformu Yasa Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında AKP milletvekillerinin verdiği bir son dakika önergesiyle akademisyen kökenli emekli milletvekillerinin istedikleri üniversitede çalışması ve çifte maaş almasının yolu açıldı. Akademideki ihraçlardan ve kadrolaşma üzerinden yeni bir rant kapısı açıldı.

Birgünden Nurcan Gökkdemirin haberine göre, 2016 yılının Kasım ayında TBMM Genel Kurulunda, MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHKlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı ile getirilmeye çalışılan ancak oluşan tepkilere Recep Tayip Erdoğan’ın da katılmasıyla geri çekilen düzenleme Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında yeniden getirildi.

AKP Milletvekillerinin aceleyle komisyon başkanlık divanına sundukları ve oylattıkları önerge ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60. Maddesine bir fıkra eklendi.

Komisyonun kabul ettiği düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda da kabulü durumunda, milletvekili seçilmeden önce öğretim üyesi olarak çalışan bakan ve milletvekilleri, kadro şartı aranmaksızın ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına, uygun kadro olursa da istedikleri üniversiteye atanacaklar. Uygun kadro olması durumunda Türkiyenin istedikleri yerindeki başka bir yükseköğretim kurumuna atamaları yapılacak. Atanan eski milletvekilleri, milletvekili emekli maaşının yanı sıra üniversiteden de maaş alabilecek.

Son güncelleme: 14:00 02.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı