• Turkhane Logo

İstanbul Üniversitesi'nde bölünme protestosu: Ranta açmak istiyorlar

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısını protesto etti.

19:44 30 Nisan 2018 Pazartesi
İstanbul Üniversitesi'nde bölünme protestosu: Ranta açmak istiyorlar
İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısını protesto etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısını protesto etti. Eylemde konuşan İktisat Fakültesi öğrencisi Berkin Güven Üniversitemizi bölmek istiyorlar. Bu alanları ranta açmak istiyorlar dedi.İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerin bölünerek yeni üniversiteler kurulmasını öngören yasa tasarısını protesto için, Beyazıt Meydanı’ndaki ana kapıda buluştu.

Ellerinde “Üniversiteler Bölünemez”, “HAYEF (Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi) Beyazıt’tan Gitmeyecek”, “Orman Fakültesi’ne Dokunma” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler ve öğretim üyeleri, “Beyazıt bizimdir bizim kalacak”, “Üniversiteme dokunma, fakülteme dokunma” sloganları attı.

‘BÖLÜNME ÜNİVERSİTEYİ İLK 500’DEN GERİYE ATACAK’


İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Fakültesi Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Aziz Duman, “Üniversitemizin bölünmesine karşı sesimizi duyurmak için buradayız. Öğrenciler olarak birçok sorunumuz varken bölünmenin ortaya atılması, diğer sorunlarımızı göz ardı etmektir. Başka bir yerleşkeye gittiğimiz zaman sıkıntılar yaşayacağız” dedi.

Bölünmenin İstanbul Üniversitesi’ni geriye götüreceğini söyleyen Duman, “İstanbul Üniversitesi ilk 500’de olan bir üniversite. Bu bölünmenin üniversitemizi ilk 500’den geriye atacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

‘HER GÜN TOPLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İletişim Fakültesi öğrencisi Betül Elanur Çelebi ise, “Bugün üniversitemizi böldürmemek adına tekrar toplandık. Bu yasa Meclis’ten çıkarılana kadar her gün toplanmaya devam edeceğiz. Yılmayacağız, direneceğiz” dedi.

İktisat Fakültesi öğrencisi Berkin Güven de “Üniversitemizi bölmek istiyorlar. Bu alanları ranta açmak istiyorlar. Bunun karşısında burada toplandık” ifadelerini kullandı.
DHA
 

Son güncelleme: 19:44 30.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı