• Turkhane Logo

Bir öğrencinin gideri 7 bin TL

İlk defa okula başlayacak öğrencinin zorunlu ihtiyaçlarına yönelik yapılan araştırma, fiyatların yüzde 100’den fazla arttığını gösterdi. Bir öğrencinin masrafı 7 bin TL’nin üstünde.

10:00 06 Eylül 2023 Çarşamba
Bir öğrencinin gideri 7 bin TL
İlk defa okula başlayacak öğrencinin zorunlu ihtiyaçlarına yönelik yapılan araştırma, fiyatların yüzde 100’den fazla arttığını gösterdi. Bir öğrencinin masrafı 7 bin TL’nin üstünde.





2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili 11 Eylül pazartesi günü çalacak. Okul ihtiyaçları için alışveriş yapılmaya başlandı ancak fiyat artışları velileri zor durumda bırakıyor.



Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin yaptığı okula yeni başlayacak öğrencilerin masraflarıyla ilgili araştırmaya göre, bir öğrencinin okula başlama gideri 7 bin liranın üzerinde. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’den fazla arttığını söyledi. 



Antalya’nın Kepez ilçesinin Kütükçü, Yenimahalle ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan kırtasiyelerde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fiyat araştırması yapıldığı belirtilen açıklamada ilkokul, ortaokul ve liseye yeni başlayan öğrencilerin ihtiyaçlarının geçen yıla göre fiyatlarındaki artış miktarı açıklandı. Sönmez, “İlkokul 1. sınıfa başlayan bir öğrenci defter, okul çantası, kalem, kalem kutusu, kalemtıraş, silgi, boya, beslenme çantası, su kabı, çeşitli kırtasiye araç gereçleri, eşofman takımı, ayakkabı, spor ayakkabı ve okul kıyafetlerinden oluşan zorunlu ihtiyaçlara geçtiğimiz yıl 2 bin 840 TL öderken bu yıl 7 bin 310 TL ödemektedir. Ortaokula başlayacak bir öğrencinin kullanacağı malzemelere göre okula başlarken zorunlu gideri 8 bin 125 TL’dir. Aynı malzemelerle geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başında bu rakam 3 bin 180 TL idi. Liseye başlayacak bir öğrencinin zorunlu ihtiyaçları ise geçtiğimiz yıl 3 bin 270 TL iken bu yıl 7 bin 875 TL tutmaktadır” dedi.  



EĞİTİM, KAOSA SÜRÜKLENİR  



Sönmez, şöyle devam etti: “Asgari ücretle çalışan velilerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılayabilmesinin olanağı kalmadı. Yaşadığımız enflasyonist ortamda her geçen gün zamların yaşanması, toplumun temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiş olması eğitimi de kaosa sürükleyecek durumdadır” diye konuştu 

Son güncelleme: 10:00 06.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı